Monday, March 21, 2022

Struktur för en argumenterande uppsats

Struktur för en argumenterande uppsats



Detta är till stor hjälp inte bara för dig, utan för den person som betygsätter ditt arbete. Relaterade artiklar Uppsatsskrivning. Argumenterande uppsatser brukar tilldelas strukturen i en argumenterande uppsats på SAT-, ACT-, IELTS- och TOEFL-test. Alla inlägg Allmänna guider. Motargument kan till exempel förekomma i ett stycke, som ett fristående avsnitt, som en del av början eller före slutet. Argumenterande uppdrag kan också kräva empirisk forskning där studenten samlar in data genom intervjuer, undersökningar, observationer eller experiment. relaterade artiklar.





snabblänkar



En argumenterande uppsats är en fri ämnestext vars syfte är att övertyga eller övertyga läsaren om de idéer som presenteras. Med andra ord kommer en argumenterande uppsats alltid att innehålla delar av en redogörelseuppsats, eftersom den behöver förklara sin ståndpunkt i ett visst problem eller ämne. Författaren ska genom sammanhängande exponerade begrepp försöka motivera och demonstrera sina skäl. Argumenterande uppsatsegenskaper struktur, strukturen i en argumenterande uppsats. Argumentationen är att försvara de idéer som har exponerats i uppsatsen på ett logiskt och ordnat sätt. Författaren kan till och med lägga fram motsatta premisser för att demontera dem med sina skäl och ge mer kraft åt sitt argument.


De är vanligtvis av akademisk karaktär och fritt ämne, som redan sagts, eftersom de återspeglar författarens personliga åsikt, där han försöker visa deras giltighet. I alla fall oavsett om den lyckas övertyga läsaren eller inte, strukturen i en argumenterande uppsats, de strukturen i en argumenterande uppsats uppsatsen kommer att vara en utgångspunkt för att reflektera över ett ämne. En argumenterande essä delar ett litterärt språk med andra typer av essäer och använder i den meningen metaforer och andra retoriska figurer för att validera sin tes. Det är ett utrymme där emittentens subjektivitet passar, men också begreppsmässig stringens.


I allmänhet en argumenterande uppsats strukturen i en argumenterande uppsats följande egenskaper:. Analysen är en oupplöslig del av argumentationen, eftersom författaren gradvis reder ut varför han intar en viss position genom att kontrastera idéer eller kontrastera fördelar och nackdelar, för- och nackdelar med positioner. Den använder olika argumenterande kopplingar: för att starta texten, för att lägga till nya idéer, inkludera exempel, dra slutsatser, jämföra, kontrastera och avsluta. Genom hela texten kommer författaren att förlita sig på uttryck som kvalificerar och betecknar det han argumenterar.


Ett exempel skulle vara: Argumentativ uppsatsegenskaper struktur, strukturen i en argumenterande uppsats. En uppsats är en litterär text, och i den meningen kommer författaren att använda ett noggrant språk, respektera de grammatiska reglerna och undvika talspråk så mycket som möjligt som kan göra förståelsen svår. Det hindrar inte att språket är nära. Från början till slut ska den argumenterande uppsatsen presentera en intern koherens mellan idéerna. Det vill säga att man ska respektera en ordning när man framför argumenten, så att läsaren kan följa resonemanget. I princip tjänar en argumenterande uppsats till att övertyga läsarna om den avhandling som författaren presenterar. Uppsatsen är per definition en text som slår fast ett tema och reflekterar över det. Många gånger skapar det diskuterade ämnet kontroverser, och därför argumenterar författaren för sin avhandling.


Och även om det är författarens åsikt, är det viktiga i en argumenterande uppsats grunderna den avslöjar, men det är det sätt på vilket utfärdaren, förutom att informera läsaren, resonerar i ämnet och stöder sina skäl. Det är så du kan övertyga, genom att visa att din synpunkt är korrekt. Det räcker inte med att argumentera, du måste backa upp det med siffror, citat och annan information, alltid säga var du fick det ifrån. En argumenterande uppsats har en liknande struktur som andra typer av uppsatser: inledning, utveckling eller argument och slutsats. I inledningen kommer författaren att förklara vad uppsatsen handlar om.


Det kommer att göra det på ett sätt som engagerar läsaren att fortsätta läsa. Förutom att peka ut det allmänna temat kommer det också att indikera vilket parti som kommer att argumentera, om det är för eller emot, och varför. Det är uppsatsens kropp. Argumenten presenteras i stycken; om det finns mer än en motsvarar helst varje stycke strukturen i en argumenterande uppsats argument. De måste i alla fall vara väldigt tydliga och förklara exakt resonemanget, för att inte tappa läsaren. Det finns argumenterande essäer på en sida och andra som kan vara en komplett bok. Det spelar ingen roll, det viktiga är den tydlighet med vilken det argumenteras. Du kan till och med presentera ett vederlag som ger idéer som strider mot din avhandling, och författaren kommer att motargumentera för att visa giltigheten av sina skäl.


Det är en resurs som många författare använder för att försvara sina idéer. Du måste börja med det viktigaste argumentet och avsluta med det som har mindre relevans, som indikerar en ordning, som bestäms av författaren. I avslutningen lyfter författaren fram ämnet igen men i ljuset av ett större sammanhang, och visar läsaren att tack vare hans argumentation bör förståelse och åsikt förändras efter läsning, strukturen i en argumenterande uppsats. Ett misstag som görs ofta, särskilt när man skriver avhandling, är att introducera nya argument. Slutsatsen bör stänga frågan, inte öppna en ny kontrovers. Med tanke på att uppsatsen bara är ett bidrag, är det bra att i alla fall känna igen och vägleda de möjliga undersökningar som andra vill utföra, med utgångspunkt från den första läsningen.


För att skriva en argumenterande uppsats måste du först välja ett ämne som du har kunskap om eller som du känner en böjelse om. Anta att vi vill skriva om den effekt som lycka eller att känna sig lycklig har på kroppen och den allmänna hälsan. Det intresserar oss ur en fysiologisk synvinkel, strukturen i en argumenterande uppsats. Även om vi har en idé om ämnet, strukturen i en argumenterande uppsats, det är nödvändigt att dokumentera så mycket som möjligt, att fråga i olika källor. Vi måste komma ihåg att även om vi presenterar en personlig åsikt, om vi vill argumentera måste den vara med skäl, i detta fall, vetenskapliga.


Vilka ämnen produceras i hjärnan när vi känner oss lyckliga? Kan lycka vara ett konstant tillstånd? Är det möjligt att känna sig lycklig även när man går igenom svårigheter? Är det möjligt att hålla sig frisk genom att vara lycklig? I kraft av dessa frågor kommer vi att söka information, och för detta kommer vi att tillgripa legitima källor neurologiska, psykologiska, vetenskapliga studier som stöder vår avhandling. Ovanstående frågor kan fungera som ett skelett för att beställa förberedelser av uppsatsen. När vi har idéerna i ordning, kommer vi att fortsätta med att skriva ett första utkast, som ytterligare kommer att definiera de ämnen som ska diskuteras.


Du måste vara konsekvent: utveckla idéer på ett logiskt sätt. Det betyder också att strukturera meningarna logiskt, och sedan styckena. Om vår tes är att lycka har en specifik effekt på kroppen måste vi argumentera steg för steg. Till exempel för att fastställa förekomsten av hormoner som produceras i hjärnan endorfiner när personen mår bra och glad, och även förekomsten av ämnen som är giftiga när personen är stressad, arg, ledsen eller orolig, vilket också producerar hjärnan. Om personen blir sjuk av dessa giftiga ämnen kan man tro att välgörande ämnen också kan läka kroppen. Därför skulle vikten av att hantera stress på rätt sätt framhållas för att förhindra att toxicitet försämrar hälsan.


Uppsatsens sammanhållning, språklig och stilistisk sammanhållning, följden av idéer och argument, syntax och stavning kommer att ses över grundligt, strukturen i en argumenterande uppsats. Det är tillrådligt att göra den första dispositionen och följa den, även om den kan ändras under skrivning och granskning. Under de senaste åren har strukturen i en argumenterande uppsats har varit föremål för diskussion vid flera internationella möten, där de mäktigaste makterna i världen har samlats för att försöka nå överenskommelser som involverar de mest industrialiserade länderna och de som förorenar mest. Intressant nog är de nationer som förorenar mest för närvarande de två starkaste ekonomiska makterna, Kina och USA, följt av EU, Indien, Ryssland och Japan.


Målen för dessa internationella avtal är att bekämpa global uppvärmning och klimatförändringar, och för detta kom de överens om att minska utsläppen av växthusgaser eftersom det beräknas att de är orsaken till temperaturökningen på jorden. Kina, som tills för minst 10 år sedan inte verkade bry sig om föroreningarna av sina städer, har varit en av de viktigaste aktörerna i strukturen i en argumenterande uppsats ratificeringen av Kyotoprotokollet och Parisavtalet, och för närvarande är det ett av de länder som bedriver storskalig produktion av infrastruktur för övergången till solenergi och andra förnybara källor. Tydligen har den asiatiska jätten förstått riskerna strukturen i en argumenterande uppsats klimatförändring.


dock, strukturen i en argumenterande uppsats USA, ett av de mäktigaste länderna i världen, lämnade dessa avtal efter Donald Trumps ankomst till strukturen i en argumenterande uppsats presidentskapet och hävdar att de är en broms för den ekonomiska tillväxten i hans land. Den hävdar också att studierna om klimatförändringar inte är avgörande, strukturen i en argumenterande uppsats, och att det är mer ekonomiskt att fortsätta exploatera kolgruvor och oljefält än att investera i energiproduktion baserad på rena källor. Den omedelbara hållningen av strukturen i en argumenterande uppsats Nordamerikas president är uppenbar, liksom oansvarighet i att kasta bort allt vetenskapligt arbete som utförs av tusentals yrkesverksamma, såsom biologer, geologer, ekologer, som står för miljön strukturen i en argumenterande uppsats. Om temperaturen på planeten fortsätter att stiga kommer det att påverka den ekologiska balansen, från växter till större djur, inklusive människor.


Lite i taget kommer livsdugligheten för mänskligt liv att begränsas, den progressiva ökenspridningen av landområdena kommer att få floderna att torka ut. Vatten kommer att saknas, och vad är vi utan vatten? Vatten är liv, utan vatten finns det inget: det är en enkel ekvation. Och om vi pratar om föroreningarna av haven, fortsätter problemet och fortsätter. Det är nödvändigt att inta en proaktiv och ansvarsfull attityd i bevarandet av miljön. Det angår oss alla lika, inget land kommer att räddas om vi går till utrotning. Så både nationer och individer måste vidta åtgärder i frågan.


Det handlar inte om att tro eller inte på klimatförändringarna. På ett sekel har vi gjort det som naturen inte har gjort på miljontals år: förstört förutsättningarna för mänskligt liv att existera. Om vi ​​vill fortsätta leva på jorden med vatten, mat och luft att andas måste vi göra förändringar. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Ahmad Javed 21 april, 0 8 minuter läst. Facebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest Reddit VKontakte Dela via e-post Skriv ut. relaterade artiklar. Delar av den berättande texten i detalj 22 april, tekniska textegenskaper och exempel i detalj 5 maj, diskurs eller tal och dess egenskaper 23 oktober, utarbetande av diskurskompetens 26 oktober, Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Kontrollera också. Muntlig kommunikation egenskaper element i detalj April 20, Stäng Sök efter.





uppsats om glasborgen



Slutligen ska studenterna presentera examensarbetet. Det är viktigt att detta avhandlingsutlåtande är lämpligt begränsat för att följa riktlinjerna som anges i uppgiften. Om studenten inte behärskar denna del av uppsatsen kommer det att vara ganska svårt att komponera en effektiv eller övertygande uppsats. Övergångar är murbruket som håller ihop grunden till uppsatsen. Övergångar bör avsluta idén från föregående avsnitt och introducera idén som ska följa i nästa avsnitt. Varje stycke bör begränsas till diskussionen om en allmän idé. Detta kommer att möjliggöra klarhet och riktning genom hela uppsatsen. Det är viktigt att notera att varje stycke i uppsatsens brödtext måste ha någon logisk koppling till avhandlingens uttalande i det inledande stycket.


Vissa stycken kommer att stödja avhandlingens uttalande direkt med bevis som samlats in under forskningen. Det är också viktigt att förklara hur och varför bevisen stöder avhandlingsordern. Men argumenterande uppsatser bör också överväga och förklara olika synpunkter på ämnet. Beroende på uppdragets längd bör eleverna ägna ett eller två stycken av en argumenterande uppsats till att diskutera motstridiga åsikter om ämnet. Istället för att förklara hur dessa olika åsikter är felaktiga, bör eleverna notera hur åsikter som inte stämmer överens med deras avhandling kanske inte är välinformerade eller hur de kan vara inaktuella. Den argumenterande uppsatsen kräver väl undersökt, korrekt, detaljerad och aktuell information för att stödja avhandlingens uttalande och överväga andra synpunkter.


Vissa faktiska, logiska, statistiska eller anekdotiska bevis bör stödja avhandlingen. Eleverna måste dock ta hänsyn till flera synpunkter när de samlar in bevis. Som noterats i stycket ovan kommer en framgångsrik och väl avrundad argumenterande uppsats också att diskutera åsikter som inte överensstämmer med avhandlingen. Det är oetiskt att utesluta bevis som kanske inte stödjer avhandlingen. Det är vid denna tidpunkt av uppsatsen som eleverna kan börja kämpa. Detta är den del av uppsatsen som kommer att göra det mest omedelbara intrycket på läsarens sinne. Därför måste det vara effektivt och logiskt.


Inför inte någon ny information i slutsatsen; syntetisera istället informationen som presenteras i uppsatsens brödtext. Berätta om varför ämnet är viktigt, gå igenom huvudpunkterna och granska din avhandling. Du kanske också vill ta med en kort diskussion om mer forskning som bör slutföras i ljuset av ditt arbete. Kanske är det bra att tänka på en uppsats i form av en konversation eller debatt med en klasskamrat. Om jag skulle diskutera orsaken till andra världskriget och dess nuvarande effekt på dem som levde genom den tumultartade tiden, skulle det finnas en början, mitten och slut på samtalet.


Faktum är att om jag skulle avsluta argumentationen i mitten av min andra punkt, skulle frågor uppstå om de nuvarande effekterna på dem som levde genom konflikten. Därför måste den argumenterande uppsatsen vara komplett, och logiskt så, utan att lämna några tvivel om dess avsikt eller argument. En vanlig metod för att skriva en argumenterande uppsats är metoden med fem stycken. Ett misstag som görs ofta, särskilt när man skriver avhandling, är att introducera nya argument. Slutsatsen bör stänga frågan, inte öppna en ny kontrovers. Med tanke på att uppsatsen bara är ett bidrag, är det bra att i alla fall känna igen och vägleda de möjliga undersökningar som andra vill utföra, med utgångspunkt från den första läsningen. För att skriva en argumenterande uppsats måste du först välja ett ämne som du har kunskap om eller som du känner en böjelse om.


Anta att vi vill skriva om den effekt som lycka eller att känna sig lycklig har på kroppen och den allmänna hälsan. Det intresserar oss ur en fysiologisk synvinkel. Även om vi har en idé om ämnet är det nödvändigt att dokumentera så mycket som möjligt, att fråga i olika källor. Vi måste komma ihåg att även om vi presenterar en personlig åsikt, om vi vill argumentera måste den vara med skäl, i detta fall, vetenskapliga. Vilka ämnen produceras i hjärnan när vi känner oss lyckliga? Kan lycka vara ett konstant tillstånd? Är det möjligt att känna sig lycklig även när man går igenom svårigheter? Är det möjligt att hålla sig frisk genom att vara lycklig? I kraft av dessa frågor kommer vi att söka information, och för detta kommer vi att tillgripa legitima källor neurologiska, psykologiska, vetenskapliga studier som stöder vår avhandling.


Ovanstående frågor kan fungera som ett skelett för att beställa förberedelser av uppsatsen. När vi har idéerna i ordning, kommer vi att fortsätta med att skriva ett första utkast, som ytterligare kommer att definiera de ämnen som ska diskuteras. Du måste vara konsekvent: utveckla idéer på ett logiskt sätt. Det betyder också att strukturera meningarna logiskt, och sedan styckena. Om vår tes är att lycka har en specifik effekt på kroppen måste vi argumentera steg för steg. Till exempel för att fastställa förekomsten av hormoner som produceras i hjärnan endorfiner när personen mår bra och glad, och även förekomsten av ämnen som är giftiga när personen är stressad, arg, ledsen eller orolig, vilket också producerar hjärnan. Om personen blir sjuk av dessa giftiga ämnen kan man tro att välgörande ämnen också kan läka kroppen.


Därför skulle vikten av att hantera stress på rätt sätt framhållas för att förhindra att toxicitet försämrar hälsan. Uppsatsens sammanhållning, språklig och stilistisk sammanhållning, följden av idéer och argument, syntax och stavning kommer att ses över grundligt. Det är tillrådligt att göra den första dispositionen och följa den, även om den kan ändras under skrivning och granskning. De senaste åren har miljön varit föremål för diskussion vid flera internationella möten, där de mäktigaste makterna i världen har samlats för att försöka nå överenskommelser som involverar de mest industrialiserade länderna och de som förorenar mest.


Intressant nog är de nationer som förorenar mest för närvarande de två starkaste ekonomiska makterna, Kina och USA, följt av EU, Indien, Ryssland och Japan. Målen för dessa internationella avtal är att bekämpa global uppvärmning och klimatförändringar, och för detta kom de överens om att minska utsläppen av växthusgaser, eftersom det beräknas att de är orsaken till temperaturökningen på jorden. Kina, som tills för minst 10 år sedan inte verkade bry sig om föroreningarna av sina städer, har varit en av de viktigaste aktörerna i ratificeringen av Kyotoprotokollet och Parisavtalet, och för närvarande är det en av de länder som bedriver storskalig produktion av infrastruktur för övergången till solenergi och andra förnybara källor.


Tydligen har den asiatiska jätten förstått riskerna med klimatförändringar. Men USA, ett av de mäktigaste länderna i världen, lämnade dessa avtal efter Donald Trumps ankomst till presidentposten och hävdade att de är en broms för den ekonomiska tillväxten i hans land. Den hävdar också att studierna om klimatförändringar inte är avgörande och att det är mer ekonomiskt att fortsätta exploatera kolgruvor och oljefält än att investera i energiproduktion baserad på rena källor. Den nordamerikanska presidentens omedelbara hållning är uppenbar, liksom ansvarslösheten i att förkasta allt vetenskapligt arbete som utförts av tusentals yrkesverksamma, såsom biologer, geologer, ekologer, som står för miljöförsämringar.


Om temperaturen på planeten fortsätter att stiga kommer det att påverka den ekologiska balansen, från växter till större djur, inklusive människor. Lite i taget kommer livsdugligheten för mänskligt liv att begränsas, den progressiva ökenspridningen av landområdena kommer att få floderna att torka ut. Vatten kommer att saknas, och vad är vi utan vatten? Vatten är liv, utan vatten finns det inget: det är en enkel ekvation. Och om vi pratar om föroreningarna av haven, fortsätter problemet och fortsätter. Det är nödvändigt att inta en proaktiv och ansvarsfull attityd i bevarandet av miljön. Det angår oss alla lika, inget land kommer att räddas om vi går till utrotning. Så både nationer och individer måste vidta åtgärder i frågan.


Det handlar inte om att tro eller inte på klimatförändringarna. På ett sekel har vi gjort det som naturen inte har gjort på miljontals år: förstört förutsättningarna för mänskligt liv att existera. Om vi ​​vill fortsätta leva på jorden med vatten, mat och luft att andas måste vi göra förändringar. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Ahmad Javed 21 april, 0 8 minuter läst. Facebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest Reddit VKontakte Dela via e-post Skriv ut.

No comments:

Post a Comment