Thursday, March 31, 2022

Hur man skriver en kontrastuppsats

Hur man skriver en kontrastuppsats



Ett bra sätt att avsluta någon form av uppsats är att föreslå en retorisk fråga eller citera någon form av uppmaning till handling. Liberal Arts or the Sciences: Vilket examensprogram erbjuder fler jobbmöjligheter? Logga in hur man skriver en kontrastuppsats Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookie-inställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media, hur man skriver en kontrastuppsats. Nu när du vet vad en jämför- och kontrastuppsats är, lär dig hur du skapar en med sex enkla steg. amerikansk engelska vs. Fråga läsarna hur konstvärlden skulle se ut utan inflytande från dessa två målare eller bjud in dem att studera målarnas verk mer detaljerat. Du bör börja din jämföra och kontrastera uppsats med en förklaring eller definition av ämnet och två ämnesområden.





Steg 2: Utforska likheter och skillnader



Jämför och kontrast uppsatser gör precis vad de säger. De identifierar likheterna och skillnaderna mellan två ämnen. Typiskt faller ämnena under samma paraply. Du kan till exempel jämföra och jämföra två olika hundraser eller två olika turistattraktioner i samma land. Nu när du vet vad en jämför och kontrastuppsats är, lär dig hur man skriver en kontrastuppsats för att skapa en med sex enkla steg. Det första steget är att välja två ämnen som är värda att belysa likheter och skillnader, hur man skriver en kontrastuppsats. Para ihop två målare eller två skulptörer, istället för en målare och en dramatiker. En disposition är par för kursen när du skriver en uppsats.


Men med en jämförelse och kontrastuppsats i synnerhet, är det bra att börja med en gammaldags lista. Ta ett pappersark; rita en vertikal linje ner i mitten; och lista likheterna och skillnaderna mellan de två ämnena. Om du skrev en uppsats om två kända målare, börja med deras likheter. Kanske målade de båda med akryl. När du har täckt så många likheter du kan, gå vidare till deras skillnader. Till exempel började Monet studera i tidig ålder medan Van Gogh studerade konst efter pastorala studier. En trevlig, lång lista är till hjälp eftersom du aldrig kan veta för mycket om ditt ämne!


Nu är det dags att ta fram din highlighter och finslipa de viktigaste delarna. Ta ner din lista till de intressanta bitarna och skapa dina argument därifrån. Prata till exempel inte bara om målarnas olika bakgrund. Fråga dig själv vad som är viktigt med det. Kanske kom de två målarna från olika bakgrunder men nådde liknande nivåer hur man skriver en kontrastuppsats. Så snart du bestämmer dig för ett ämne för en uppsats är det klokt att göra en översiktlig sökning online för att se till att ditt ämne har täckts tillräckligt av andra forskare.


Nu när du är bekväm med ditt ämne och riktningen för din uppsats, är det dags att samla in stödjande bevis. I dessa informativa uppsatser är statistiska bevis till hjälp. Detta inkluderar fakta, statistik och bevis. Du vill också utforska vittnesmål, expertutlåtanden eller till och med ett personligt möte om det är relaterbart. Om du kan, samla in personliga uttalanden om ämnet. När det gäller de två målarna, se vilken typ av kommentarer du kan hämta från dem för att stödja deras likheter och skillnader. Du kanske till och med lär dig om andra likheter och skillnader som du kanske har förbisett! Ange statistik om kvarteren de växte upp i om du ska fokusera på deras uppväxt och bakgrund. På så sätt är det inte bara dina personliga uppfattningar utan faktiska bevis.


Beroende på längdkrav har de flesta grundläggande skoluppsatser en introduktion, tre stycken kroppsdelar och en slutsats. Men jämför och kontrast uppsatser tenderar att vara köttigare. Ditt inledande stycke kommer att introducera de två ämnena för läsarna. Ge en kort sak om varje ämne och notera varför du har valt att jämföra och kontrastera de två. Stäng sedan detta inledande stycke med ditt examensarbete, hur man skriver en kontrastuppsats. Det är en mening eller två som sammanfattar vad som ska komma i uppsatsen, hur man skriver en kontrastuppsats. Till exempel:. Även om Henri Matisse och Henri de Toulouse-Lautrec båda producerade sina verk under Paris berömda Belle Époque-period, stod deras färdiga produkter i skarp kontrast till varandra.


Detta ger läsaren en uppfattning om att du kommer att diskutera två målare som levde och målade under samma period, men som hade unika förhållningssätt till sin konstform. Därefter går du vidare till uppsatsens brödtext. Detta kommer att vara ungefär tre eller fler stycken med fokus på viktiga likheter och viktiga skillnader, vilket möjliggör ett stycke för varje punkt som görs. Man kan diskutera likheterna och sedan leda till skillnaderna, eller vice versa. Eller så kan du fokusera på ett av motiven först och sedan fokusera på det andra motivet. Se vad som börjar stämma mer naturligt för dig. Det är vanligtvis lättare att diskutera likheter och sedan skillnader, istället för att gå ämne för ämne, men se tar form för dig.


Äntligen är det dags att ta hem det hela i hur man skriver en kontrastuppsats paragraf. Sammanfatta likheterna och skillnaderna kort genom att upprepa din avhandling i olika termer. Ett bra sätt att avsluta någon form av uppsats är att föreslå en retorisk fråga eller citera någon form av uppmaning till handling. Fråga läsarna vad konstvärlden hur man skriver en kontrastuppsats se ut utan inflytande från dessa två målare eller bjud in dem att studera målarnas arbete mer i detalj. Du har allt du behöver för att börja skriva din uppsats.


Kom ihåg hur man skriver en kontrastuppsats använd starka övergångsord för att flöda från ett område till ett annat. Kom ihåg att få en ny uppsättning ögon att titta på och att använda stavnings- och grammatikverktyg. Jämför och kontrast uppsatser är underbart foder för debattens eld. Du kanske drar slutsatsen att musik är mer personlig än poesi, men din bästa vän, en litteraturstuderande, kanske inte håller med helhjärtat. Förbered dig i så fall på att skriva din bästa argumenterande uppsats! Det finns inget rätt och fel i att skriva en jämförelse- och kontrastuppsats på det här sättet. Allt som krävs är solida bevis för att stödja ditt påstående. Så citera den statistiken och citera dessa expertutlåtanden.


Luta dig sedan tillbaka och se samtalet utvecklas. Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media. Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 bilder 1 Word Hur man skriver en kontrastuppsats Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Cheat. Hem Grammatik Hur man skriver en jämföra och kontrastera uppsats steg för steg Hur man skriver en jämförelse och kontrast uppsats steg för steg. En jämför och kontrast uppsats om dalmatiner och labradorer. Steg 1: Välj dina ämnen Det första steget är att välja två ämnen värda att belysa likheter och skillnader.


Jämför och kontrastera ämnesidéer För att få hjulen att snurra i ditt sinne, här är några ämnesidéer som du kan titta på. amerikansk engelska vs. Brittisk engelska: What's the Difference? Android vs. iPhone: Vilket har bäst valuta för pengarna? Afrodite eller Herkules: Vilken grekisk gud hade mer makt? Border Collies vs. Labrador retriever: Vilken ras är bättre för unga familjer? Kaffe vs. Te: Vilken är hälsosammare? Pendling eller sovplats: Vad är det bästa sättet att njuta av college? Facebook eller Instagram: Vilket hjälper ditt företag att växa? Irländsk och skotsk mytologi: delar de gemensamma teman?


Liberal Arts or the Sciences: Vilket examensprogram erbjuder fler jobbmöjligheter? Musik och poesi: Vilket är mer personligt? Musik från s och s: Who Rocked It Out Better? PC vs. Mac: Vilken dator som håller längre? Bibeln vs. Koranen: Vad är skillnaden? Steg 2: Utforska likheter och skillnader En disposition är par för kursen när du skriver en uppsats. Vincent Van Gogh Skillnader Likheter Claude Monet Skillnader Flera självporträtt Impressionistisk konstnär Flera landskap Började konstyrke senare i livet Oljemålare Studerade konst i tidig ålder Död av självmord vid 37 år Kända målare dog av ålderdom. Steg 3: Finslipa din argumentlista En trevlig, lång lista är användbar eftersom du aldrig kan veta för mycket om ditt ämne!


Steg 4: Samla in stödjande bevis Så snart du bestämmer dig för ett ämne för en uppsats, är det klokt att göra en översiktlig sökning online för att se till att ditt ämne har täckts tillräckligt av andra forskare. Steg 5: Skriv en disposition Beroende på längdkraven har de flesta grundläggande skoluppsatser en introduktion, tre huvudstycken och en slutsats. Inledning Ditt inledande stycke kommer att introducera de två ämnena för läsarna. Avhandlingsutlåtande Stäng sedan detta inledande stycke med ditt avhandlingsutlåtande. Till exempel: Även om Henri Matisse och Henri de Toulouse-Lautrec båda producerade sina verk under Paris berömda Belle Époque-period, stod deras färdiga produkter i skarp kontrast till varandra.


Uppsatsens brödtext Därefter går du vidare till uppsatsens brödtext. Slutsats Slutligen är det dags att ta hem allt i slutstycket. Skapa din uppsats Du har allt du behöver för att börja skriva din uppsats. Skapa en stor debatt Jämför och kontrastera essäer är underbart foder för debattens eld. relaterade artiklar, hur man skriver en kontrastuppsats.





uppsats jämföra och kontrastera två städer



Det är ett sätt att indikera både likheten och olikheten som hör ihop med två olika saker. Denna typ av uppsats sägs vara en av de mest nödvändiga formerna av skrivande på college. De flesta elever misslyckas dock med att följa hur denna typ av uppsats ska skrivas. Så för att hjälpa dig med detta, här är de mest användbara tipsen om hur man skriver en kontrastuppsats. När du brainstormar om ett ämne är det bättre att välja ämnen som har grundläggande likheter. Det finns två typer av strukturer som du kan följa för att effektivt presentera din kontrastuppsats för dina läsare.


Inledningen bör innehålla ditt examensarbete. Det bör sedan följas av det första stycket i texten, som diskuterar det första ämnet, medan nästa stycke bör täcka enbart det andra ämnet, utan att beröra ämne 1. Efter att ha diskuterat två olika ämnen oberoende av varandra kan du nu analysera dem tillsammans i ett separat stycke. Generaliseringen av ditt examensarbete bör sedan diskuteras i slutsatsen. Det här avsnittet bör också innehålla dina egna kunskaper om båda ämnena, och bör bekräfta att din avhandling har bevisats. Ditt examensarbete ska fortfarande finnas med i inledningen.


Det första avsnittet i din uppsats bör sedan ta upp alla jämförelser eller likheter mellan två ämnen, medan nästa avsnitt bara ska diskutera deras kontraster eller skillnader. Och i slutsatsen bör avhandlingens uttalande återges och sammanfattningen av dina poäng ska presenteras. När du skriver en kontrastuppsats måste du vara uppmärksam på strukturen eller formatet du följer för att hålla koll på flödet. På så sätt kommer dina läsare inte att bli förvirrade över vad du försöker påpeka. Kom ihåg att din introduktion måste sätta spåret som dina läsare kan följa. Du kan också använda författares citat i din uppsats för att validera dina argument. Och slutsatsen måste vara den sammanfattade delen av hela uppsatsen, som även inkluderar dina egna rön.


Att jämföra något innebär att leta efter och identifiera likheter mellan två saker. Att kontrastera är att leta efter skillnader. En jämför och kontrast uppsats skrivs på samma sätt som vilken annan uppsats som helst med en inledning, text och avslutning. Du bör börja din jämföra och kontrastera uppsats med en förklaring eller definition av ämnet och två ämnesområden. Resten av uppsatsen kommer att förklara ämnesområdena på djupet. Du kan jämföra och kontrastera dikter genom att titta på deras struktur, tema, bakgrund eller författarens ton. När du jämför och kontrasterar dikter kan du välja antingen blockmetoden , där du förklarar det första ämnesområdet och sedan det andra, eller punktvis metod , där du förklarar båda ämnesområdena tillsammans, för att skriva din uppsats.


Följ dessa steg när du jämför och kontrasterar dikter:. När du jämför och kontrasterar två karaktärer från en berättelse måste du tänka på följande:. När du jämför två konstverk måste du titta på flera aspekter av varje verk. Det är en mening eller två som sammanfattar vad som ska komma i uppsatsen. Till exempel:. Även om Henri Matisse och Henri de Toulouse-Lautrec båda producerade sina verk under Paris berömda Belle Époque-period, stod deras färdiga produkter i skarp kontrast till varandra. Detta ger läsaren en uppfattning om att du kommer att diskutera två målare som levde och målade under samma period, men som hade unika förhållningssätt till sin konstform.


Därefter går du vidare till uppsatsens brödtext. Detta kommer att vara ungefär tre eller fler stycken med fokus på viktiga likheter och viktiga skillnader, vilket möjliggör ett stycke för varje punkt som görs. Man kan diskutera likheterna och sedan leda till skillnaderna, eller vice versa. Eller så kan du fokusera på ett av motiven först och sedan fokusera på det andra motivet. Se vad som börjar stämma mer naturligt för dig. Det är vanligtvis lättare att diskutera likheter och sedan skillnader, istället för att gå ämne för ämne, men se tar form för dig.


Äntligen är det dags att ta hem det hela i slutstycket. Sammanfatta likheterna och skillnaderna kort genom att upprepa din avhandling i olika termer. Ett bra sätt att avsluta någon form av uppsats är att föreslå en retorisk fråga eller citera någon form av uppmaning till handling. Fråga läsarna hur konstvärlden skulle se ut utan inflytande från dessa två målare eller bjud in dem att studera målarnas verk mer detaljerat. Du har allt du behöver för att börja skriva din uppsats. Kom ihåg att använda starka övergångsord för att flöda från ett område till ett annat. Kom ihåg att få en ny uppsättning ögon att titta på och att använda stavnings- och grammatikverktyg. Jämför och kontrast uppsatser är underbart foder för debattens eld.


Du kanske drar slutsatsen att musik är mer personlig än poesi, men din bästa vän, en litteraturstuderande, kanske inte håller med helhjärtat. Förbered dig i så fall på att skriva din bästa argumenterande uppsats! Det finns inget rätt och fel i att skriva en jämförelse- och kontrastuppsats på det här sättet. Allt som krävs är solida bevis för att stödja ditt påstående. Så citera den statistiken och citera dessa expertutlåtanden. Luta dig sedan tillbaka och se samtalet utvecklas. Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media. Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk.


Hem Grammatik Hur man skriver en jämföra och kontrastera uppsats steg för steg Hur man skriver en jämförelse och kontrast uppsats steg för steg. En jämför och kontrast uppsats om dalmatiner och labradorer. Steg 1: Välj dina ämnen Det första steget är att välja två ämnen värda att belysa likheter och skillnader. Jämför och kontrastera ämnesidéer För att få hjulen att snurra i ditt sinne, här är några ämnesidéer som du kan titta på. amerikansk engelska vs. Brittisk engelska: What's the Difference? Android vs. iPhone: Vilket har bäst valuta för pengarna? Afrodite eller Herkules: Vilken grekisk gud hade mer makt? Border Collies vs. Labrador retriever: Vilken ras är bättre för unga familjer? Kaffe vs. Te: Vilken är hälsosammare?


Pendling eller sovplats: Vad är det bästa sättet att njuta av college? Facebook eller Instagram: Vilket hjälper ditt företag att växa? Irländsk och skotsk mytologi: delar de gemensamma teman? Liberal Arts or the Sciences: Vilket examensprogram erbjuder fler jobbmöjligheter? Musik och poesi: Vilket är mer personligt? Musik från s och s: Who Rocked It Out Better? PC vs. Mac: Vilken dator som håller längre? Bibeln vs. Koranen: Vad är skillnaden? Steg 2: Utforska likheter och skillnader En disposition är par för kursen när du skriver en uppsats. Vincent Van Gogh Skillnader Likheter Claude Monet Skillnader Flera självporträtt Impressionistisk konstnär Flera landskap Började konstyrke senare i livet Oljemålare Studerade konst i tidig ålder Död av självmord vid 37 år Kända målare dog av ålderdom.

No comments:

Post a Comment