Monday, March 28, 2022

Exempel på entréuppsatser till högskolan

Exempel på entréuppsatser till högskolan



Nej, snälla, inte än. Alla stora personliga uppsatser innehåller detta nyckelelement. Sådana uppsatsprover ger dem en detaljerad riktlinje för att lära sig formatet och strukturen för en uppsats. Att skriva den här uppsatsen perfekt är det inte exempel på högskoleuppsatser men obligatoriskt. Högskoleuppsatsexempel 10 Den här studenten antogs till Yale University.





Välj ditt test



En av de svåraste sakerna att skriva på din högskoleansökan är det personliga uttalandet. Det personliga uttalandet är den mest abstrakta delen av formuläret eftersom den har liten eller ingen vägledning om hur den ska fyllas i och är den mest öppna av alla avsnitt. Om du kämpar för att skriva antagningsuppsatsen skulle den bästa vägledningen vara från uppsatserna från studenter som antogs tidigare. De antogs till högskolan så deras antagningsuppsatser måste ha fungerat, och det finns ritningar för vad högskolorna letar efter från en kandidat. De har uppnått den framgång du vill replikera och kan ligga till grund för din uppsats, exempel på högskoleuppsatser.


Den här artikeln kommer att titta på kriterierna som i allmänhet ger ett bra personligt uttalande samtidigt som den ger dig en enorm lista över framgångsrika uppsatser som har accepterats på ett antal olika institutioner. Genom att bryta ner dessa exempeluppsatser kommer den här artikeln att undersöka varför de var framgångsrika och hur du själv kan använda dessa tekniker. Att ha en tydlig och strukturerad plan är grunden för varje bra skrift, och en högskoleuppsats är inte annorlunda. Sätt dig ner, tänk på berättelsen du vill skriva. Skriv med punkter och utöka därifrån. Det är bäst att ha en snäv och fokuserad start på uppsatsen. Detta kommer att ge dig en solid grund att bygga från. Detta smala fokus är vanligt och formellt i de flesta framgångsrika applikationer. Författaren börjar med en detaljerad berättelse som beskriver en händelse, en person eller en plats.


Dessa beskrivningar har vanligtvis tunga bilder. Uppsatsen sträcker sig sedan utåt från denna grund. Den använder den här scenen och kopplar den till författarens nuvarande situation, sinnestillstånd eller nyvunna förståelse, exempel på högskoleuppsatser. Dessa författare vet hur man berättar en berättelse. Endast ett fåtal av dem relaterar till en händelse en gång i livet. De flesta fokuserar på vardagliga händelser som händer i vardagen. Tricket är att skilja dig själv genom att berätta historien på ett intressant sätt. Låt oss ta oss an de mest vardagliga och hemska uppgifterna på planeten - strykning - hur skulle du skapa en intressant berättelse kring det? Skulle du öka dramatiken genom att ge dig själv en strikt deadline du måste uppfylla eller hitta på en omöjlig kamp mot en svår skjorta du behöver platt som en pannkaka?


Skulle du titta på hur du presenterar det på ett roligt och intressant sätt som när din strykbräda gick sönder, och du var tvungen att hitta uppfinningsrika sätt att platta ut dina kläder, som att sitta på dem? Skulle du skriva en upprörande berättelse om hur du gjorde det för välgörenhet? Fundera på hur du vill presentera dig själv och vad uppsatsen säger om ditt liv. När du läser provuppsatserna, analysera dem alltid med detta i åtanke. En mördande första mening kommer att dra in läsaren från början. Du har deras uppmärksamhet och investeringar från början. Ju hårdare meningen är, desto bättre är den. De bästa meningarna fungerar som teasers för att göra läsaren framåt. För att få dem att vilja läsa vad som kommer härnäst. Se dem som cliffhangers som introducerar en spännande scen eller en bisarr situation som inte har någon logik exempel på högskoleuppsatser. Här är tjugotvå av de bästa krokarna Stanford-sökande har att erbjuda.


Att skriva är en metod för att kommunicera och bygga en relation med läsaren. Läsaren, i det här fallet, är en underbetald exempel på högskoleuppsatser överarbetad antagningshandläggare som måste slänga sig igenom tusentals uppsatser om dagen. Du måste fånga deras uppmärksamhet och det bästa sättet att göra det är genom att skriva med din egen röst. Ditt personliga uttalande borde vara en sak som du har slavat över och omhuldat. Som sådan borde den läsas som om den har blivit korrekturläst några tusen gånger. Se till att det inte har några stavfel, att grammatiken är korrekt, att syntaxen flyter i rätt ordning och att skiljetecken används korrekt, exempel på högskoleuppsatser.


Det bästa sättet att upptäcka fel är att få någon annan att läsa ditt arbete. Låt dina föräldrar, lärare, mentorer och till och med dina vänner kolla över arbetet för att hjälpa till att eliminera dessa irriterande kommatecken. Högskolor rekommenderar att få ansökan kontrollerad av andra, exempel på högskoleuppsatser, eftersom de vet hur svårt det är exempel på högskoleuppsatser att upptäcka exempel på högskoleuppsatser egna misstag. Högskolor publicerar regelbundet accepterade uppsatser som exempel och exempel på högskoleuppsatser för studenter att använda när de formulerar sina egna högskoleansökningar. Hitta några länkar nedan för några av de bästa uppsatserna vi hittade online. Dessa artiklar är en bra resurs för dig att använda när du skapar ditt personliga uttalande. Det är viktigt att notera att vissa av dessa uttalanden kan använda uppmaningar som är nej exempel på högskoleuppsatser accepteras av högskolor.


Här är några av de vanliga applikationsmeddelandena hämtade från Common App, en annan bra resurs att använda:. Vissa elever har en bakgrund, identitet, intresse eller talang som är så meningsfull att de tror att deras ansökan skulle vara ofullständig utan den. Om detta låter som du, vänligen dela din historia, exempel på högskoleuppsatser. De lärdomar vi tar från hinder vi möter kan vara grundläggande för senare framgång. Berätta om en tid när du stod inför en utmaning, ett bakslag eller ett misslyckande, exempel på högskoleuppsatser. Hur påverkade det dig och vad lärde du dig av erfarenheten? Reflektera över en tid då du ifrågasatte eller ifrågasatte en tro eller idé. Vad fick dig att tänka?


Vad var resultatet? Beskriv ett problem du har löst eller ett problem du vill lösa. Det kan vara en intellektuell utmaning, en forskningsfråga, ett etiskt dilemma - allt som är av personlig betydelse, oavsett skala. Förklara dess betydelse för dig och vilka steg du tog eller skulle kunna vara exempel på högskoleuppsatser att hitta en lösning. Diskutera en prestation, händelse eller insikt som utlöste en period av personlig tillväxt och en ny förståelse för dig själv eller andra, exempel på högskoleuppsatser. Beskriv ett ämne, en idé eller ett koncept som du tycker är så engagerande att det får dig att tappa all koll på tiden. Varför fängslar det dig? Vad eller vem vänder du dig till när du vill lära dig mer? Dela en uppsats om valfritt ämne. Det kan vara en du redan har skrivit, en som svarar på en annan uppmaning, eller en av din egen design.


Dessa frågor uppdateras eller revideras regelbundet, så det är bäst att kontrollera de aktuella frågorna själv. Tre exempel på antagningsuppsatser från Carleton Students. University of Chicago är känt för sin märkliga och udda inställning till kompletterande frågor. Här är en samling genomtänkta svar på dessa frågor. Dessa ansökningar är svar på tidigare uppmaningar från både Common Application och Universal Application eftersom John Hopkins accepterar båda. Smith College ger sina sökande en uppmaning om en orduppsats. Tufts ber de sökande att svara på tre korta uppsatsfrågor utöver de gemensamma ansökningsuppsatserna. Två av dessa frågor är obligatoriska och den andra väljs från en lista med snabba frågor.


Här är skrivtilläggslistan för klassen Om skolan du söker till inte finns med i listan ovan, misströsta inte. Kolla deras hemsida och se om de har publicerat några antagningsuppsatser som du kan läsa igenom och analysera, exempel på högskoleuppsatser. Hur man analyserar antagningsuppsatser för att hjälpa ditt personliga uttalande. Det här avsnittet kommer att undersöka två uppsatser från exemplen som samlades in ovan så att vi kan dra isär dem och undersöka kriterierna som gör en bra högskoleansökningsuppsats. Vi kommer att dissekera varje fall och undersöka vad som får dessa uppsatser att ticka.


Vi var i Laredo, exempel på högskoleuppsatser, har precis avslutat vår första dag på en arbetsplats för Habitat for Humanity. Hotchkiss-volontärerna hade redan gett sig iväg för att njuta av Texas BBQ och lämnade mig kvar med collegebarnen för att städa upp. Inte förrän vi strandade insåg vi att vi var utestängda från skåpbilen. Någon plockade en klädhängare ur soptunnan, räckte den till mig och tog några steg tillbaka. Mer av nöje än optimism gav jag det ett försök. Plötsligt klickade två saker samtidigt.


Det ena var låset på dörren. Jag har faktiskt lyckats få fram det. Min uppväxt har bedövat mig till oförutsägbarhet och kaos. Med en familj på sju var mitt hem högljutt, rörigt och fläckigt övervakat. Mina syskon bråkade, hunden skällde, telefonen ringde – allt betydde att mitt hus fungerade normalt. Min pappa, en pensionerad marinpilot, var borta halva tiden. När han var hemma hade han en föräldrastil ungefär som en övningssergeant. Vid nio års ålder lärde jag mig exempel på högskoleuppsatser för att rensa brinnande olja från vattenytan.


Min pappa ansåg att detta var en kritisk livsfärdighet – du exempel på högskoleuppsatser, ifall mitt hangarfartyg någonsin skulle bli torpederat. Rensa ett hål! När jag bodde i min familj, blev dagarna sällan som planerat. Lite förbisedd, lite knuffad, lärde jag mig att rulla med verkligheten, förhandla fram en snabb affär och ge det osannolika ett försök. Så tänk om vårt matsalsbord bara har sex stolar för sju personer? Någon lär sig vikten av punktlighet varje kväll.





skriva uppsats



Hur kommer du att utforska samhället i Penn? Fundera över hur denna gemenskap kommer att hjälpa till att forma ditt perspektiv och din identitet, och hur din identitet och perspektiv kommer att hjälpa till att forma denna gemenskap. Att växa upp i en liten stad med bara människor innebar att min gymnasieskola var ständigt underfinansierad och inte kunde stödja några musikprogram. Att arbeta med en så berömd orkester kommer dessutom att vara mitt första engagemang för musikaliskt framförande utanför små gemenskapsensembler. Detta skulle göra det möjligt för en tidigare underutvecklad del av vem jag är att blomstra i sällskap med otroligt begåvade musiker och regissörer. Att byta från mycket introvert, isolerad konstnärlig praktik till genuint samarbete och gemenskap skulle vara en enorm utveckling för mig som både musiker och person. Jag skulle se fram emot att tappa energin som jag har byggt upp och spela tillsammans med Sonny Rollins och John Coltrane under de senaste tio åren, ge energi och uppmuntra mina medmusiker och lägga till ett unikt perspektiv som någon som är ny för – men väldigt tacksam för – större ensembleuppträdande.


Skola: Yale University. Berätta för oss om ditt engagemang i ett ämne eller en idé som engagerar dig. Varför dras du till det? Konst är alltid en ögonblicksbild av ett givet kulturellt och konstnärligt ögonblick, men den fysiska karaktären av denna information i keramik har alltid fascinerat mig och uppmuntrat mig att vara både en glupsk forskare och experimenterare i min egen kreativa praktik. Keramik anses med rätta vara en konst, men dess grunderna i kemi är det som har lockat mig till denna praktik och hållit mig engagerad med den under åren. Speciellt glasyrer är oändligt komplexa, fyllda med historia och en känsla av tvärkulturellt samarbete.


På sätt och vis innehåller något så enkelt som typen av koboltglans på en latinamerikansk-morsk tallrik århundraden av historia, som berättar historier om tillgång på resurser, migration, handel och till och med teologi. Ändå måste all denna information låsas upp genom att förstå en bits kemiska grunder, och specifikt de nästan oändliga variationerna i flöden och efterföljande kemiska interaktioner som har format – eller mer exakt, färgat – konst av lergods och stengods genom historien. Ungefär på samma sätt som kirurger ofta ägnar sig åt mycket skicklighetsberoende konster under deras stillestånd, ser jag fram emot att fortsätta mina personliga utforskningar inom konstorienterad kemi samtidigt som jag utvecklar mina akademiska färdigheter inom själva vetenskapen.


Snabb: Yale-studenter, fakulteter och alumner engagerar sig i frågor av lokal, nationell och internationell betydelse. Diskutera en fråga som är viktig för dig och hur din collegeerfarenhet kan hjälpa dig att ta itu med det. Men bara några år senare förstod jag att jag inte bara var betydligt kortare än mina vänner utan faktiskt växte i mycket långsammare takt. Som är fallet för de flesta familjer i dessa områden hade min sällan tillräckligt med pengar för att ha råd med den knappa näringsrika maten vi hade tillgång till. Denna erfarenhet har format en stor del av inte bara min självkänsla utan av min önskan att göra en karriär inom policyanalys för att förhindra att andra barn har matbrist.


Jag känner extremt starkt att jag har en etisk plikt att använda privilegiet som en utbildning vid Yale ger mig för att hjälpa andra barn att växa upp lyckligare, friskare och i mer självförsörjande samhällen. Skola: Columbia University. Uppmaning: Columbia-studenter tar en aktiv roll i att förbättra sitt samhälle, oavsett om det är i deras hem, klasser eller i hela New York City. Deras handlingar, små som stora, verkar för att positivt påverka andras liv. Dela ett bidrag som du har gjort till din familj, skola, vängrupp eller en annan gemenskap som omger dig.


Det började enkelt: en dag i 8:e klass glömde en vän att packa ihop pengar, så vi andra ställde upp för att köpa hennes lunch. Fråga: Varför är du intresserad av att gå på Columbia University?? Columbia har länge varit mitt magnetiska nord i den amerikanska litteraturens värld. Jag var en tidig läsare och blev intresserad av poesi, först romantikerna och transcendentalisterna, sedan beats. När jag på senare tid spårade biografier om figurer som Kerouac och Ginsburg började jag inse att de och många andra författare vars verk hade hittat vägen till mig spontant kom med den röda tråden från Columbia. Min egen poetiska praktik har därför varit djupt informerad av de texturer och filosofiska miljöer som härrör från Columbia, och en stor del av min önskan att immatrikulera.


Och på en mer konkret nivå skulle resurserna från både Burke- och Butler-biblioteken spela en central roll i min föreslagna avhandling, vilket skulle tillåta mig att helt förena mitt eget akademiska arbete med historien som har format det. Fråga: Berätta för oss vad från dina nuvarande och tidigare erfarenheter, antingen akademiska eller personliga som lockar dig specifikt till de studieområden som du noterade i ansökan. Mitt första besök på ett planetarium vid 10 års ålder infekterade mig med en specifik besatthet: oändlighet. I månader efter min första resa till Hayden planetarium funderade jag på oändligheten och förstod knappt själva ordet.


Detta mognade till en bestående fascination av siffer- och talteori specifikt, och när jag gick i gymnasiet var jag fast besluten att följa denna kunskapsväg utan reservationer. Talteorins historia utgjorde en framträdande del av mitt valbara arbete som student, under vilken jag genomförde både bibliografisk och teknisk forskning om Cantors paradox och "faktiska oändlighet" i relation till hans livslånga mystik. Mitt engagemang för matematik har vuxit och blivit mycket mer specialiserat sedan min tidiga förvirring av kosmologi, men upplevelsen av att se matematik som ett sätt att tänka bortom konventionella skalor och ramar har förblivit en central del av min kärlek till disciplinen sedan dess. Ett liv tillbringat med att utforska de yttersta delarna av antal och logik har varit och är fortfarande min djupaste önskan.


Max ord. Kallt vatten stänkte över mina blottade vader när jag hjälpte till att dra gummisnobben säkert till land. Jag och min familj hade semestrat på en grekisk ö när vi hörde skrik från havet. Vi skyndade oss för att hjälpa till och med hjälp av lokalbefolkningen drog vi båten till land. Som tur var överlevde alla. Några av dem på båten talade engelska; de förklarade att de var flyktingar och hade flytt från konflikten i Syrien. Fram till den tidpunkten i mitt liv var begreppet flykting ogenomskinligt. Sedan den här resan för ett år sedan har jag ägnat större delen av mina fritidstimmar åt en lokal icke-statlig organisation som hjälper till att vidarebosätta flyktingar.


Vi lär varandra om våra kulturer genom att laga mat tillsammans, dela historier och utforska naturen. Ju mer jag lär mig om andra kulturer, desto mer inser jag att jag har mycket mer att lära. Vad jag nu vet är att det är min plikt att förespråka för dem som inte har makten att förespråka för sig själva och att kämpa för rättigheterna för dem hemma och utomlands. Uppmaning: Vänligen utveckla kortfattat en av dina fritidsaktiviteter eller arbetserfarenheter. Mina armar började skaka när påsen fylldes. Snart blev det nästan för tungt att klara av. Äntligen hade den enorma havssköldpaddan lagt sina ägg och mitt team och jag kunde flytta dem till en plantskola som vi hade förberett.


Jag var i Costa Rica för en AP-kurs i tropisk ekologi och vi fick i uppdrag att rädda dessa ägg från tjuvjägare. Vi förde äggen i säkerhet och när vi kom tillbaka två månader senare kunde vi se när hundratals små havssköldpaddor kläcktes och tog sig ut till havet. Denna upplevelse var särskilt formgivande för mig. Jag lärde mig två viktiga lektioner. Den första är vikten av miljövård. På grund av trålning, skörd för konsumtion, ljusföroreningar och andra mänskliga faktorer är många havssköldpaddor nu kritiskt hotade. Det kommer att överlåtas till min generation att fortsätta kampen för att bevara den naturliga världen. Jag lärde mig också hur ojämlikhet kan bidra till miljöförstöring. När jag hörde detta var jag tvungen att agera.


Genom att rädda äggen kan vi oavsiktligt ha nekat dessa familjer deras sätt att överleva. Jag frågade därför mitt skolprogram om vi kunde brainstorma en lösning som skulle hjälpa både sköldpaddorna och lokalbefolkningen. Vi bestämde oss för att köpa deras hantverk till ett högre pris, för att sälja tillbaka hemma. Vi upprättade också en årlig insamling. Hittills har vi hjälpt till att övergå 10 lokala familjer från att förlita sig på sköldpaddsägg till att sälja handgjorda föremål. Genom detta nya partnerskap med samhället har vi också etablerat ett kulturellt utbyte, där några av våra ungdomar tillbringar en månad i Costa Rica varje år medan deras ungdomar kommer till USA.


Jag hoppas att detta kommer att fortsätta att blomstra under de kommande åren. Med privilegier kommer ansvar: de av oss som har vuxit upp i rika samhällen har till stor del gynnats av ett ojämlikt globalt system. Vanliga appuppsatser. Uppmaning: De lärdomar vi tar från hinder vi möter kan vara grundläggande för senare framgång. Berätta om en tid när du stod inför en utmaning, ett bakslag eller ett misslyckande. Hur påverkade det dig och vad lärde du dig av erfarenheten? Jag hade inte levt länge, men i det ögonblicket var jag säker på att detta var den värsta dagen i mitt liv. Jag var bara elva år gammal, och jag var tvungen att lyssna på en läkare som sa till min mamma att jag skulle behöva injicera mig själv varje dag för resten av mitt liv.


Att få diagnosen typ I-diabetes kändes nästan som en dödsdom; mitt liv förändrades på ett ögonblick och jag var livrädd för att inte klara av en kronisk sjukdom och rädd att jag aldrig skulle bli ett normalt barn. Jag visste inte att detta tillstånd senare skulle tillåta mig att ge tillbaka till mitt samhälle genom mina frivilliga initiativ och skulle få mig att vilja göra en karriär där jag kunde hjälpa andra. Inverkan som min sjukdom hade på min familj var djupgående. Vi var alla tvungna att lära oss att anpassa oss till en ny verklighet, och jag gick från att ha ett normalt liv till att behöva mogna på några veckor.


Jag visste att det var upp till mig att få det här att fungera, men jag kände mig vilsen och visste inte hur jag skulle hantera detta enorma ansvar att hantera en ny diet, en insulinspruta fyra gånger om dagen och mina känslor. Efter några dagar ersattes den första chocken av förnekelse, sedan kom ilska och lite i taget fick jag senare acceptans. Genom att utöva beslutsamhet och mod bestämde jag mig för att även om min sjukdom nu var en del av mitt liv, skulle jag inte låta det diktera vem jag var eller vad jag kunde bli. Jag var beslutsam att göra fantastiska saker. Förutom disciplinen och motståndskraften som jag var tvungen att uppbåda för att leva mitt liv som diabetiker, insåg jag att vissa saker i livet kan hanteras bättre genom att ha ett stödsystem.


Med detta i åtanke letade jag efter volontärtjänster där jag kunde dela mina erfarenheter med andra och lyssna på deras egna kamper. Efter att jag engagerat mig i olika initiativ bestämde jag mig för att organisera en stödgrupp på gymnasiet för elever som hanterade svåra situationer och bara behövde någon att prata med. Idag har vi mer än tjugo volontärer och våra mötestider har fördubblats sedan vi startade. Dessutom har den här gruppen varit en plattform för andra initiativ som jag har hjälpt till att lansera, såsom insamlingskampanjer och mentalvårdsevenemang. Jag gör detta när jag fortsätter att leta efter sätt att engagera mig i mitt samhälle och skapa utrymmen för människor att stödja varandra i svåra tider.


Vi har alla utmaningar i livet. Att få diagnosen en kronisk sjukdom i så ung ålder var förödande för mig och min familj. Men genom denna erfarenhet har jag lärt mig att att vara disciplinerad är nyckeln till att leva ett hälsosamt liv och att att vara medkännande är det första steget för att hjälpa dem som behöver det. När jag ser hur många som har fått nytta av vår grupp, ser jag tillbaka och minns att jag var en rädd elvaåring, och jag känner mig stolt över vad jag har blivit. Det som först kändes som en dödsdom förvandlades till ett sätt att stödja andra i mitt samhälle, vilket bevisade att de lärdomar vi tar från de hinder vi möter faktiskt kan vara grundläggande för senare framgång.


Vill du ha mer hjälp med din vanliga appuppsats? Kolla in vår guide nedan:. Skola: Brown University. Berätta för oss om ett eller flera akademiska intressen som entusiasmerar dig och hur du kan använda den öppna läroplanen för att fullfölja det. När jag tittade genom okularet på ett mikroskop blev jag förvånad över att se de individuella cellerna i ett sjöborre-embryo. I min gymnasieklass i cell- och molekylärbiologi studerade vi cellcykeln och vi hade möjlighet att skörda embryon från sjöborrar för att se dem i mikroskop. Jag hade använt ett mikroskop tidigare, men bara för att titta på förberedda objektglas som innehöll konserverade vävnadsprover. Det här var första gången jag såg ett liveprov som jag själv hade förberett. Denna upplevelse öppnade mina ögon för cellbiologins underverk och hur vår vetenskapliga värld har utökats med mikroskoptekniken.


Jag visste att jag ville fortsätta att införliva mikroskop i mitt eget lärande och lära mig så mycket jag kunde om celler och deras inre funktion. Spänningen jag kände när jag tittade genom mikroskopet på ett sjöborre embryo är en som jag vill ta med mig till Brown när mina klasskamrater och jag börjar vidga vår akademiska horisont och bygga den grund som behövs för att bli framgångsrika i våra framtida vetenskapliga karriärer. Uppmaning: Berätta för oss om en plats eller ett samhälle du kallar hem. Hur har det format ditt perspektiv? När jag var barn blev jag upprörd över att höra att mina föräldrar hade bestämt att vi skulle flytta hus.


Jag ville inte lämna platsen jag kallat hem de senaste tretton åren, platsen där jag hade vänner och glada barndomsminnen. Sedan den här perioden i mitt liv har jag flyttat flera gånger och nu när jag tänker på hemmet är den första tanken som kommer att tänka på mina föräldrar. Jag insåg att hemmet inte är en specifik plats; det är människorna som omger dig som får dig att känna dig som hemma. Detta perspektiv gör att jag kan resa till nya platser och ge mig ut på nya äventyr med insikten att jag kan få vilken plats som helst att känna sig som hemma. Nyckeln är att bygga vänskap och relationer med dem runt omkring dig så att en plats inte känns främmande utan snarare en plats där du känner dig stöttad.


När jag går med i ditt samhälle ser jag fram emot att etablera dessa relationer när jag och mina kamrater bygger ett nytt hem vid Brown University. maximalt med ord. När jag växte upp blev mina systrar och jag fastnade i att se kockar som Emeril laga mat på The Food Network. Jag gillade aldrig svamp och föraktade när mina föräldrar inkluderade dem när vi satte oss ner för att äta middag tillsammans varje kväll. Mina föräldrar sa att om jag inte gillade det kunde jag laga middag själv. Jag hade tittat på matlagningsprogram, så jag bestämde mig för att prova på att laga våra familjemåltider. Mina föräldrar var glada över att ha någon annan som lagade middag för natten och jag var extatisk över att bli satt i beslutsfattande plats för vad vi skulle äta till middag.


Under åren fortsätter jag att laga mat med min familj som ett sätt att växa närmare varandra och jag lagar även mat själv som en form av stresslindring. När jag hackar grönsaker går jag vilse i uppgiftens repetitiva karaktär och det blir en form av meditation för mig; något för mitt sinne att fokusera på som gör att jag kan glömma dagens bekymmer. Medan min kärlek till matlagning härrörde från en önskan att inte behöva äta svamp till middagen, har det vuxit till en av mina favorithobbyer. På Cornell vet jag att jag kommer att träffa ett brett spektrum av människor och till och med den typiska universitetsstudenten som inte vet hur man lagar mat nu och förlitar sig på en mikrovågsugn, tårtor och ramen för att ta sig igenom mödosamma studietillfällen. Jag hoppas kunna ta med min hobby att laga mat till Cornell där jag kan använda den för att ta mig igenom mina egna stressiga hinder men också för att bygga relationer med mina nya klasskamrater som kanske saknar en hemlagad måltid.


Uppmaning: Reflektera över en tid då du ifrågasatte eller ifrågasatte en tro eller idé. Vad fick dig att tänka? Vad var resultatet? När jag stirrar ner på min slitna Converse Chuck Taylors, minns jag tydligt känslan av värme som stiger i mina kinder. Jag skyller på den tillväxtspurt jag upplevde sommaren innan som på egen hand hade tagit hälften av min garderob ur bruk. Även om jag respekterade reglerna i min skola, var jag arg, generad och förvirrad över att jag fick känslan av att jag hade gjort något moraliskt fel på grund av att min längd gjorde min kjollängd kriminellt bristfällig.


När jag växte upp i ett konservativt område möttes mitt trots av förakt och viskningar i korridoren om att jag inte visste min plats. Men tack och lov var inte alla mina kamrater så motståndskraftiga mot förändringar. Jag visste att vår skola kunde göra det bättre. Jag minns tydligt värmen som steg i mina kinder när jag klev upp på podiet för att tala till skolstyrelsen, men den här gången var de röda av spänning och stolthet, inte skam eller pinsamhet. Resultaten av omprövningen är ännu inte inne, men jag lärde mig kraften i att använda min röst för positiv social förändring - något jag ser fram emot att fortsätta på college. Uppmaning: Beskriv ett ämne, en idé eller ett koncept som du tycker är så engagerande att det får dig att tappa all koll på tiden.


Varför fängslar det dig? Vad eller vem vänder du dig till när du vill lära dig mer? Ingenting kan jämföras med känslan av det första passet av en pigmentdränkt pensel på en ren duk. Den första skivan i en vackert iskall födelsedagstårta eller det kraftfulla trycket av ett första fotsteg i snö kan komma nära, men jag kan aldrig förlora mig i en sockersöt konfekt eller iskallt landskap som jag kan när jag står vid mitt staffli. Spänningen jag kände som ett litet barn när fingermålning lämnade mig aldrig, även om min teknik kan ha förbättrats lite. Vid sidan av tekniken har värdet av självuttryck genom konstnärlig strävan bara växt för mig när jag mognar. Många finner en lindrande befrielse genom att journalföra eller dela sina tankar med andra i konversationer, men jag känner mig mest kopplad till mina känslor och världen när jag sätter pensel på duk.


Alla känslor går inte att fånga i ord, det är där konsten tar över för mig. Precis som ett musikstycke kan framkalla gripande känslor hos sin lyssnare, kan ett konstverk få en person att känna sig sedd i en stor och ofta ensam värld. Ingen visste detta bättre än min konstlärare på gymnasiet Mrs. Hon lät mig ofta stanna i studion efter skolan för att lägga en kontinuerlig omgång av sista handen på mitt senaste mästerverk, i vetskapen om att mitt verk ibland inte behövde dessa extra slag, men min själ gjorde det. En sann konstnär själv, Mrs. Under åren efter mellanstadiet besökte jag Mrs. Williams då och då och varje gång var det som att ingen tid hade gått.


Vi ställde våra staffli sida vid sida och målade, ibland småpratade vi lite, men satt ofta i behaglig tystnad när vi såg färger blandas och bilda nya nyanser med en snärta med en pensel. Mitt under mitt högstadieår fick jag den tragiska nyheten att Mrs. Williams hade drabbats av en massiv hjärtattack och gick bort. Förkrossad och försökte förstå det första dödsfallet jag någonsin upplevt, vände jag mig till min mamma för att få råd. Williams var här? Självklart. När du har skrivit klart, lämna din uppsats i en dag eller två. Med detta kommer du att kunna identifiera fler misstag under korrekturläsning. Du kan korrekturläsa din ansökan genom att läsa den högt flera gånger.


På samma sätt kan du också be någon från dina vänner och familj att korrekturläsa den. Se ändå till att hitta någon som delar omfattande kunskaper om grammatik och interpunktion. Dessa är de misstag som ofta görs av författarna oavsiktligt. Sådana fel anses dock inte vara en särskilt attraktiv egenskap hos en högskolesökande. Dessutom gör de ofta applikationen svårläst. En högskoleuppsats är verkligen en viktig del av din ansökan. Det ger en möjlighet för studenter att visa antagningsnämnden vad som gör dem till bra kandidater. Men de flesta människor har inte de rätta färdigheterna och kunskaperna för att skapa en perfekt uppsats.


Det slutar med att de anställer en uppsatsförfattare för sin antagningsuppsats. com är den bästa uppsatstjänsten för högskoleansökningar som kan hjälpa dig att skapa kraftfulla och välskrivna uppsatser. Vårt team av skribenter är högt kvalificerade och erfarna för att hjälpa dig till överkomliga priser. Hos oss kommer du att kunna följa dina framsteg i arbetet. På samma sätt tillhandahåller vi också de bästa proverna på högskoleansökningar tillsammans med obegränsade revisioner och uppdateringar. Allt du behöver göra är att lägga din beställning och få den bästa hjälpen för dina högskoleansökningar. Här är fem områden att leta efter enastående idéer om collegeuppsatser baserat på din egen livserfarenhet:. College ansökan uppsats. Uppsatsformat för högskoleansökan. Uppmaningar om högskoleansökningar.


Redogörelse för syftet. Exklusiv tillgång till MyPerfectWords. com Learning Center. Du får varje vecka tips och tricks för att förbättra ditt eget skrivande och för att nå akademisk framgång genom ditt skrivande. Vi är U. Vi har examen och professionella examina från stora universitet Princeton, Stanford, UCLA, Georgetown, Dartmouth, Penn, Northwestern. Detta är allt vi gör. Adress: Office 10, Level 1, Sharjah Media City, Sharjah, Förenade Arabemiraten P. Box Registrera Logga in. Registrera Logga in Författare Exempel Priser Beställning Vanliga frågor Varför oss Recensioner Blogg. Papper förfaller? Det är vårt jobb! Läs mer. Top College Application Essay Exempel för studenter. Varför lida? Klicka här för att lära dig mer. Var det här till hjälp? Hur kan vi förbättra det? En enkel guide för att skriva en ansökningsuppsats.


Få veckouppdateringar. Vilka är vi? Med tiden föll hennes inre själ aldrig sönder när hennes kropp började försämras. Hennes sinne förblev starkt och stolt. Varje utmaning jag står inför, eller kommer att möta, i livet, tänker jag tillbaka på hennes lektion en oansenlig eftermiddag. Låt mig aldrig fuska. Ställ alltid mig själv ansvarig. Jobba hårt i varje tävling, speciellt de mot mig själv, eftersom det är de som har bättre mig mest. Jag förstod inte vad min mormor menade den dagen. Nu gör jag mer för varje dag. Många studenter vill berätta om en viktig person eller familjemedlem i deras liv i sina högskoleuppsatser.


Utmaningen med detta är att se till att uppsatsen fortfarande handlar om den sökande, inte bara den viktiga personen. Elizabeth gör ett fantastiskt jobb med att införliva den viktiga personen, sin mormor, samtidigt som hon håller fokus på sig själv, vad hon lärde sig från det specifika ögonblicket, hur det påverkade hennes liv. Dessutom, även om Elizabeth började med att fokusera på en barndomsupplevelse, tog hon det tillbaka till sitt dagliga liv och hur hon införlivar ansvar och hårt arbete hela tiden. Att förstå vem Elizabeth är och hennes värderingar hjälper oss att förstå vem hon kommer att vara i vår campusgemenskap. Hon visar att hennes värderingar av hårt arbete och självansvar inte är begränsade till bara patiens utan ingår i sport, hobbyer, hennes familjeliv och kommer säkerligen att lysa igenom i hennes nya samhällen på ett universitetsområde.


Jag blev helt förvirrad. Jag trodde att jag hade skaffat den fullständiga lösningen på detta utarbetade schackpussel. Vad saknar jag? En riddargaffel, ett biskopsdrag? Är jag i schack? Efter en snabb blick på tavlans vänstra sida slog jag handen på mitt huvud när jag plötsligt insåg vad min schacktränare sa till mig. Min dam satt oanvänd, placerad hela vägen på andra sidan av brädet, och jag hade ingen aning. Om du börjar titta på hela schackbrädet kommer dessa pussel att bli en bris för dig. Ända sedan den där schacklektionen har de orden fastnat. Mina schackkunskaper förbättrades faktiskt snabbt när mitt betyg flög över Elo-tröskeln på några månader.


Men dessa ord gällde inte bara schack. Att titta på hela bilden blev en grundläggande färdighet som jag har använt under hela mitt liv i skolan och andra ansträngningar. Jag minns särskilt att jag använde det på fotbollsplanen. Mina motståndare vägde in monstruösa pund och stod 5 fot 8 tum och gjorde det till en vana att tackla mig till marken. Än en gång stod jag öga mot öga med försvararen, och innan jag visste ordet av föll jag till marken, lämnades isolerad och fördriven. När jag låg omtumlad på planen, blinkade mitt sinne tillbaka till schackbrädet. Det slog mig att fotboll, precis som schack, förlitar sig på rätt placering av de många pjäser som kombineras för att skapa en färdig strategi.


Den intelligens och kreativitet som behövs hos en playmaker är också en viktig del av ett välarbetat fotbollslag. Jag insåg att min viktigaste fördel alltid skulle vara min djupgående förståelse av fotbollsspelet – var man ska skicka bollen, när man ska springa, om bollen ska vara i luften eller drivas. Jag tog mig upp från marken, och när samma försvarare kom tunnande mot mig igen, var jag inställd, omedveten om bullret runt mig. Jag chippade in bollen i det öppna utrymmet precis bakom honom, och visste att min lagkamrat skulle springa in i utrymmet utan att ens titta. Sedan dess fortsatte jag att finslipa mina färdigheter genom intensiv träning för att bli den bästa playmaker jag kunde vara, och arbetade tillsammans med mina snabbare och starkare lagkamrater för att bli ett välbalanserat, enhetligt lag.


Genom schack och fotboll har jag upptäckt att varje bit i ett pussel har ett syfte. Detta nya perspektiv har förbättrat min förmåga att stanna upp, stå tillbaka och analysera hela bilden i de många dimensionerna av mitt liv. I mina vetenskapliga studier räckte det inte med att bara undersöka ett C. reinhardtii-cellen, men det var nödvändigt att zooma ut mikroskopet för att fånga alla de tusen cellerna för att verkligen förstå kvorumavkänning och dess konsekvenser. Alla dessa aspekter – musik, forskning, fotboll, schack – är inte bara avslutade pussel utan också delar av en större helhet: mitt liv. Varje aspekt av mig själv är lika viktig som den andra.


När gymnasiet går mot sitt slut är bitarna på min tavla fasta, och jag har bara framgång i åtanke. Läsaren kan också se att Dante kan tillämpa det han lär sig i ett ämne till ett annat, vilket är avgörande för att lyckas akademiskt på Hopkins. Att köra på en motorväg eller på en parkeringsplats, vänster och höger kanske är tillräckligt exakt för att beskriva platsen och rörelserna för långsamma cyklister, fotgängare och bilar. Men vid 36, fot i luften i ett stålrör i hinder nästan miles i timmen? Under en av mina första flygningar i en liten Cessna beordrade min flyglärare mig att skanna horisonten efter flygplan som närmade sig.


Från sin position, vilket håll ser han dig? I det ögonblicket insåg jag att perspektiv och precision i språket är allt. Genom att flyga började jag överväga alla synpunkter, oavsett mitt personliga perspektiv. Kanske var det min förmåga att skanna horisonten för att kommunicera en enda berättelse, förena kontrasterande åsikter, som drog mig till min kärlek till journalistik och den mångfaldiga smältdegel som var mitt samhälle. För mig moderniserar journalistiken historiens uråldriga kraft, fylld med ofullkomliga karaktärer och intrikata konflikter som jag är berättaren till.


Jag börjar varje tidningsupplaga med en sokratisk rundabordsdiskussion, och jag ber de andra journalisterna att följa berättelser som svarar på frågorna: varför hände detta och vart kommer det att leda? Jag expanderade bortom mina klasskamraters perspektiv och började skriva artiklar för Korea Daily och senare för Los Angeles Times High School Insider. Jag planerar intervjuer med kommunfullmäktigekandidater, unga och gamla väljare och borgmästare i min stad, och får citat och anekdoter att väva in i mitt skrivande. Mina intervjuer med både demokratiska och republikanska väljare har lärt mig att grundligt rapportera polariserande motsatta åsikter genom en opartisk lins.


Som journalist insåg jag att jag inte kan förutsätta läsarens åsikter, utan istället förse dem med de verktyg som krävs för att formulera sina egna slutsatser. Men skillnaderna i perspektiv i mina artiklar är inte enbart begränsade till politik. Jag upptäckte att i mitt förortssamhälle älskar folk att läsa om sina egna vänners och grannars gästfrihet i småstäder. Jag upptäckte att storleken på min berättelse inte spelar någon roll, men den påverkan jag lämnar på läsaren gör det. Under min tid som både studentpilot och journalist växte jag att älska dessa berättelser, de som visade mig att att leva livet med skygglappar, inte bara kan vara tråkigt, utan farligt.


Oavsett om jag var 36, fot i luften eller på marknivå, insåg jag genom att flyga och skriva att livets mest intressanta berättelser kommer direkt från de människor som skiljer sig mest från mig. Stella inleder den här uppsatsen med att diskutera sin erfarenhet av att lära sig flyga. Denna anekdot handlar dock mindre om själva handlingen eftersom det är vad erfarenheten lärde henne när det gäller perspektiv och synpunkter. När hon delar med sig av mer information om sitt tillvägagångssätt och sin inverkan på journalistik, gör hon det klart att de lärdomarna från flyget är ständigt närvarande i hennes arbete.

No comments:

Post a Comment