Thursday, February 10, 2022

Uppsats om barmhärtighetsdöd

Uppsats om barmhärtighetsdöd



Verk som citeras The Columbia World of Quotations. Uppsats om barmhärtighetsdöd Sångaren P. Faktum är att sexuella moraliska förpliktelser var ett av de största problemen som Jude tog upp, som varnade för att lärares omoraliska beteende var farligt. Dödshjälp är olaglig Dödshjälp, annars känd som ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Uppsats : pdf Christiano, Lawrence J. Garner, B.





Anförda verk



dödshjälp, inklusive om det ska legaliseras eller inte. I dag är dödshjälp uppsats om barmhärtighetsdöd av de mest kontroversiella och känslomässiga frågorna inom det medicinska området på grund av argument för och emot praktiken. Det är praxis att avsluta ett liv för att terminalpatienter ska slippa obotliga sjukdomar och outhärdligt lidande. Läkare har räddat livet på många patienter med de senaste upptäckterna inom sjukvården; men de kan fortfarande inte bota alla sjukdomar, och många patienter kommer att drabbas av detta. Uppsats om barmhärtighetsdöd är olagligt i nästan alla stater i facket, men vissa säger att lagstiftare borde legalisera det, eftersom det löser svår smärta från att dö, och är verkligen en fråga om val för patienten och deras familj.


Först, uppsats om barmhärtighetsdöd, det är viktigt att definiera dödshjälp. Ordet eutanasi kommer egentligen från det grekiska språket, där det betyder "god död". Referenser Alper, Ty. Dowbiggin, Ian. A Merciful End: The Euthanasia Movement in Modern America. Uppsats om barmhärtighetsdöd York: Oxford University Press, Somerville, Margaret. Taylor, Keith. Kevorkian höger? Varför hålla fast vid ett liv utan smak?. Dödshjälp är olaglig Dödshjälp, även känd som assisterat självmord, hänvisar till smärtfri utrotning av en patient som lider av terminala sjukdomar eller smärtsam eller obotlig sjukdom.


Teknikerna som används vid dödshjälp framkallar många artefakter såsom förändringar i regional hjärnkemi, levermetabolism och epinefrin uppsats om barmhärtighetsdöd orsakar döden. Förespråkare för dödshjälp litar på att det är bra att skona en patient onödigt lidande eller smärta. Om en individ är hopplöst sårad eller sjuk utan hopp om att någonsin bli frisk, om en sådan person har en oändlig och outhärdlig smärta och inte kan uppleva de saker som gör livet meningsfullt, är det bästa alternativet för sådana patienter dödshjälp. Dödshjälp väcker frågor om moral, juridiska och väsen av.., uppsats om barmhärtighetsdöd.


Arbete Citerat Baird, R. Caring for the Dying: kritiska frågor på kanten av livet. New York: Prometeus Bookspp. Eutanasi: Debatten om rätten att dö. New York: The Rosen Publishing Group, 1 oktober, Cohen-Almagor, uppsats om barmhärtighetsdöd, R. Dödshjälp i Nederländerna: Politiken och praxisen för barmhärtighetsmord. Nederländerna: Springer, 3 augusti, Devettere, Raymond. Praktiskt beslutsfattande inom hälso- och sjukvårdsetik: Fall och koncept. Georgetown: Georgetown University Press, Life and Death: The Life Support Dilemma av Kenneth E. Schemmer M. D Kenneth Schemmer väcker i sin grundliga, tankeväckande bok liv åt det kontroversiella ämnet för livsuppehållande problem.


I åratal har många över hela landet funderat: "Tänk om en person råkade ut för en olycka och läkarna sa till dem att de inte skulle klara det? Eller ännu värre scenario tänk om de råkade hamna helt hjärndöda? Dessa debatterade frågor tas upp av Dr. Schemmer påpekade att livsuppehållande beslut inte nödvändigtvis är familjens, läkarens eller patientens beslut utan av en högre varelse som ger liv och tar liv. Schemmer använder dessa kontroversiella frågor i sin...


Referenser: Domstolen stöder rätten att dö dödssjuka har rätt att vägra medicinskt liv. San Diego Union, s. Ackerman, T. Houston Chronicle, s. Allen, P. Rätten att dö upprätthålls trots ny eurolag, läkare kan döma upp livstödsreglerna. Daily Mail, s. Dolan, M. Rättvisor hanterar bakslag för rätt-att-dö-rörelsen; hälsa: Statlig domstol förbjuder avlägsnande av livräddning från patienter som är medvetna om vars önskemål inte är tydliga. Los Angeles Times, s. Dödshjälp Den främsta stridsfrågan på sistone har varit frågan om att ge juridisk status till rätten att dö med värdighet, eller dödshjälp. I likhet med frågan om dödsdom eller självmord är dödshjälp omtvistad eftersom det innebär att döda en individ genom ett medvetet beslut.


Rätten till en värdig död - behov av debatt "Eutanasia" härlett från den grekiska termen som antyder "god död" är någon aktivitet vi utför eller på annat sätt som resulterar i, eller är planerad att resultera i döden, för att befria en person från smärta. Detta är ibland känt som "barmhärtighetsmord". Dödshjälp: Handikappperspektivet på rätten att dö-rörelsen Dödshjälp kan uppnås antingen genom en avsiktlig process eller genom att avstå från att vidta en åtgärd avsiktligt. I vilken som helst... Verk som citeras Abergavenny, Roger Dobson. Dödshjälp, bör dödssjuka patienter tillåtas avsluta sina liv via assisterat självmord TMINELLT SJUKA PATIENTER FÅS AVSLUTA SINA LIV VIA ASSISTERT SJÄLVMORD Dödshjälp, särskilt kallat assisterat dödande eller barmhärtighetsdöd, är kanske en av de medicinska recepten som alltid har ökat varierande och mångfacetterade argument, varav de flesta aldrig har nått någon fast slutsats.


Kliniker är benägna att vidta alla nödvändiga steg för att hålla en patients hälsa under stabila förhållanden. Ändå kommer det en tid då patienten, tillsammans med läkaren, vet att det finns en mindre chans att överleva. I sådana situationer fastnar vårdpersonal mellan att hjälpa patienten att dö, särskilt genom att använda ett yttre medel, eller att låta honom eller henne kämpa för livet fram till döden, något som kan vara smärtsamt, både för läkaren, patienterna och till och med de nära och kära. Att hjälpa en patient att dö, med... Referens Weber, uppsats om barmhärtighetsdöd, W. Nederländskt förslag om barns rätt till dödshjälp dragits tillbaka.


Lancet, Även om han inte nödvändigtvis uppskattade eller godkände Dax önskan att dö, var han inte heller "benägen att tvinga på den patientvård han inte ville få", 7. Meiers ställning verkade överlag den mest neutrala av alla inblandade, uppsats om barmhärtighetsdöd. Han visste att en del av anledningen till att Dax var fast besluten att göra det uppsats om barmhärtighetsdöd berodde på att han hade hört en "off-handed anmärkning" från en slarvig kirurgisk invånare, uppsats om barmhärtighetsdöd, Meier fortsatte med att tillämpa det han lärde sig genom Dax' fall på att ta hand om handikappade och döende som, liksom Dax, ofta vill dö. Psykiatriker Dr.


White var avgörande för att hjälpa Dax att återfå självförtroende och självkänsla genom sin prövning, uppsats om barmhärtighetsdöd. Samtidigt som han hjälpte Dax att avvänja sig från sömntabletter och komma ur en djup depression till ett liv i produktivitet,. White hörsammade fortfarande inte Dax önskningar eller "deltog i hans självmord", som den andra... uppkomsten av avancerad teknologi inom det medicinska området, särskilt de som upprätthåller liv, har väckt problem inom etik och uppsats om barmhärtighetsdöd av dem som är involverade inom området uppsats om barmhärtighetsdöd. Mest betydelsefullt för dessa frågor är utövandet av dödshjälp på patienter som diagnostiserats inte har någon chans att överleva och återfå livet efter att någon behandling har implementerats.


Med tanke på frågorna om dödshjälp syftar detta dokument till att presentera en diskussion om denna medicinska praxis genom att analysera ståndpunkterna och åsikterna från Ned Cassem, James Rachel, Sidney Hook och Leon R. Denna artikel syftar också till att förklara innebörden av "god död" som nämnts av Ned Cassem. I många medicinska böcker och ordböcker definieras "eutanasi" eller "barmhärtighetsdödande" som att avsluta ett liv för en obotligt sjuk patient på sätt som att ta bort livsuppehållande maskiner eller avbryta behandlingar som på något sätt förlänger livet. Den grundläggande anledningen till att dödshjälp utförs... Om James Rachels och "Active and Passive Euthanasia. htm Hook, Sidney, uppsats om barmhärtighetsdöd. Det tyska lidandet efter första världskriget och Tysklands förödmjukelse med andra nationer gav nazisterna möjlighet att mata hat mot judarna och samtidigt lova att om folket gav efter för den nazistiska ideologin skulle de vara i landet som skulle ge dem en överlägsen livsstil.


Att Hitlers anhängare följde idealen som sanna och att de också skapade i sina egna sinnen behovet av att eliminera grupper av människor som inte håller med som kommunisterna och judarna var den grundläggande orsaken till förintelsen. Varför kom det till? Det hävdades att medan det politiska klimatet i tiden inte visade mycket lovande, uppsats om barmhärtighetsdöd, Hitler kunde leverera vad han lovade även om det var baserat på ondska. Detta gav honom markstöd. En av Hitlers främsta anhängare och Aman som... Referenser Abzug, Robert H. Inside the Vicious Heart: Americans and the Liberation of Nazi Concentration Camps.


Oxford University Press: New York. Aroneanu, Eugene; Whissen, Thomas. Inuti koncentrationslägren: ögonvittnesskildringar av livet i Hitlers dödsläger. Praeger: Westport, CT, uppsats om barmhärtighetsdöd. Terri Schiavo- a Case of Life-Ethics Mercy Killing, eutanasi, life support, hjärnskador är några av uppsats om barmhärtighetsdöd hett debatterade frågor idag i medicinska och juridiska kretsar. När är en person egentligen död? Varför ska livsuppehållande system tillhandahållas? När kan den tas bort? Under vilka omständigheter kan en person dödas av medicinsk personal? Frågorna, hur störande de än kan vara, är mycket relevanta för fallet med Theresa Schiavo, den åriga kvinnan som dog den 31 mars i år efter att hennes sond togs bort.





avsluta en uppsats



När kan den tas bort? Under vilka omständigheter kan en person dödas av medicinsk personal? Frågorna, hur störande de än kan vara, är mycket relevanta för fallet med Theresa Schiavo, den åriga kvinnan som dog den 31 mars i år efter att hennes sond togs bort. BBC News Terri Schiavo, som hon är allmänt känd nu, fick en allvarlig hjärnskada i ett hjärtstillestånd som kan ha utlösts av hennes misstänkta bulimi. Hon var då gift med Michael Schiavo och levde tydligen ett lyckligt liv. Terris föräldrar, obert och Mary Schindler, ville hålla henne vid liv med hjälp av en sond. Referenser 1 Disabled state - speciallagstiftning för Terri Schiavo -- årig kvinna i vegetativ tillstånd sedan Christian Century 29 nov 2 Robert Marus, Florida-tvisten förnyar livsetiska kontroverser - Nyheter Terri Schiavo Christian Century 15 nov 3 Utdrag från Supreme Domstolsbeslut i Washington v.


Glucksberg tillåter stater att förbjuda läkarassisterade självmord "Staten har ett intresse av att förebygga självmord. Möjligen uppstår det enda undantaget från omoralisk självmord som en funktion av den filosofiska omöjligheten att kränka individens grundläggande rättighet - både i lag och i moralisk princip - att vägra medicinsk behandling. Vuxna som är mentalt kompetenta att själva fatta beslut kan inte tvingas acceptera medicinsk behandling om inte deras sjukdom utgör en hälsorisk för andra, såsom vid smittsam tuberkulos Miller. I så fall är det inte självmord specifikt som är frågan, eftersom det skulle vara begreppsmässigt omöjligt att tillåta den behöriga vägran att definiera medicinska procedurer som anses "nödvändiga för fortsatt liv" först och för det andra att kräva att en individ söker oönskad medicinsk vård för vissa tillstånd men inte andra.


Men även om den mentalt kompetenta individen själv kan vägra livräddande sjukvård, tillåta samma beslut som fattas för en funktionshindrad person av en annan genom ombud... Referenser Abrams, N. Massachusetts: MIT. Breitman, R. New York: Farrar, Straus och Giroux. Dershowitz, a. Garner, B. Paul: West Group. Antiargumentet för denna sak har mestadels tagits upp från mer kontroversiell bakgrund, medan pro-argumentet har kommit upp från det liberala lägret. Anledningen till en sådan grymhet i debatten har varit resultatet av bristen på förståelse av världens verkliga mening, eftersom mestadels dess verkliga betydelse har förvrängts för att hitta definitioner som skulle passa varje läger.


Därför är det mest primära steget i detta avseende än att ta hänsyn till definitionen av själva ordet. Ordboken definierar termen Eutanasi som "handlingen eller praxis att döda eller tillåta döden av hopplöst sjuka eller skadade individer som personer eller husdjur på ett relativt smärtfritt sätt av barmhärtighetsskäl". Men den allmänna uppfattningen om... Anförda verk Definition av dödshjälp. Dödshjälp aktiv och passiv A Moral Philosophy Paper Dödshjälp är övningen att avsluta en persons liv i det enda syftet att befria personens kropp från olidlig smärta och lidande på grund av en obotlig sjukdom.


Termen dödshjälp kallas ofta för barmhärtighetsdöd eller "den goda döden" som kommer från grekiskan. Eutanasi kan delas in i fyra kategorier. Vid aktiv dödshjälp avslutas en persons liv av en läkare genom en dödlig dos medicin. Passiv dödshjälp innebär att en patient inte tillhandahåller livsuppehållande behandling baserat på logiska resonemang eller med andra ord inte gör någonting för att rädda en persons liv genom att avstå från att ge livräddande åtgärder som att sätta en person i konstgjord respirator. Enkelt sätt att särskilja aktiv och passiv form av dödshjälp är bara en skillnad mellan handling och underlåtenhet. De andra formerna inkluderar frivillig dödshjälp där en persons samtycke erhålls för antingen...


Dödshjälp bör e olaglig dödshjälp är handlingen att avliva smärtfritt eller tillåta döden, som genom att undanhålla extrema medicinska åtgärder, en person eller ett djur som lider av en obotlig, ofta smärtsam sjukdom eller tillstånd Dödshjälp, Infoplease. Idag har medicinska framsteg gjort det möjligt att förlänga livet hos patienter utan hopp om tillfrisknande, och termen negativ dödshjälp har uppstått för att klassificera bruket att undanhålla eller dra tillbaka extraordinära medel e. Positiv dödshjälp, å andra sidan, har kommit att hänvisa till handlingar som aktivt orsakar dödsfall såsom administrering av ett dödligt läkemedel.


Mycket debatt har uppstått i USA bland läkare, religiösa ledare, advokater och allmänheten om dödshjälp Eutanasi, Infoplease. Pro-eutanasi sällskap grundades i England och i USA. Hemlock Society är en grupp som har tryckt på för att få rätt att dö... Bibliografi Active Euthenasia - A Kantian Perspective. Bopp, James och Coleson, Richard. Burke, J. Balch och O'Steen, David N.. Chastain, Jane. Collaborative Learning Community -- Analys av ett etiskt dilemma Collaborative Learning Community: Analys av ett etiskt dilemma Dödshjälp och relaterade etiska implikationer Dödshjälp, kallat "barmhärtighetsmord" i vanligt språkbruk, är åtgärden att avsluta livet för en individ som lider av smärtsamma och utökad skada eller sjukdom Center for Health Ethics, Eutanasi innebär att en annan individ, exklusive patienten, utför en åtgärd i avsikt att avsluta patientens liv, till exempel att en dödlig dos medicin injiceras i patienten.


Det kan vara frivilligt om patienten godkänner det, ofrivilligt om patienten säger nej till det, eller till och med icke-frivilligt om patienten inte kan godkänna det. I dödshjälp gör en individ dödsmedlet tillgängliga förutom att agera som dödens direkta agent American Nurses Association, dödshjälp är handlingen att försätta en patients liv till... Referenser American Nurses Association. Etikregler för sjuksköterskor med tolkningsutlåtanden. Silver Spring, MD: American Nurses Publishing. American Nurses Association. Dödshjälp, assisterat självmord och hjälp med att dö. ANA Centrum för etik och mänskliga rättigheter. Bartels, L. Rätt att dö? Eutanasi och lagen i Australien. J Law Med, Bulow, H. Världens stora religioners synpunkter på beslut om livets slut på intensivvårdsavdelningen.


Intensivvårdsmedicin, dödshjälp och läkarassisterat självmord om religiös tolerans. org, de flesta människor i Nordamerika dör "en dålig död", en som kännetecknas av smärta, att de inte kan delta i sitt medicinska behandlingsprogram eller efter att ha tillbringat mer än tio dagar på intensivvård. En rådande uppfattning om att alla tecken på liv är att föredra framför döden underblåser argument mot utövandet av frivillig dödshjälp, särskiljd från ofrivillig dödshjälp genom att självmordet begärs direkt av personen i fråga. Dödshjälp är ett av de mest kontroversiella ämnena inom medial etik idag. På ena sidan av argumentet har organisationer som Hemlock Society drivit på för lagstiftning som tillåter läkarassisterat självmord PAS.


Dessa ansträngningar har mött en viss framgång i USA; i Oregon antog Death with Dignity Act som tillåter PAS. Men det finns till och med en skillnad mellan frivillig dödshjälp och PAS: med PAS tillhandahåller läkaren helt enkelt de medel som... Verk citerade dödshjälp och läkareassisterat självmord: Introduktion. Gula, Richard. Online på Hitta artiklar. Leutwyler, Kristen. aktiv och passiv dödshjälp. Varför tror James Achels att det inte finns någon moralisk skillnad mellan dem? Aktiv dödshjälp är "barmhärtighetsdödandet" av ett liv för att förhindra ytterligare lidande; passiv dödshjälp är att medvetet tillåta att livet dör av "naturliga" orsaker. James Achels tror att det inte finns någon moralisk skillnad mellan aktiv och passiv dödshjälp av några skäl.


För det första, i många fall där passiv dödshjälp är tillåten, vilket innebär att det redan har bestämts att livet inte är värt att rädda men aktiv dödshjälp är emot lagen, lider patienten mer, längre och i onödan genom att tillåtas dö på egen hand. Därför, eftersom aktiv dödshjälp i dessa fall skulle förhindra det lidandet, är aktiv dödshjälp klart mindre omoraliskt än att passivt stå vid sidan av. Ändå är Achels argument för moralisk jämlikhet mellan de två att det i varje fall har beslutats att livet som står på spel inte är värt att rädda:...


Referenser Foot, P. Moraliska dilemman och andra ämnen inom moralfilosofi: Att döda och låta dö. Oxford, England: Clarendon. Hardwig, J. Finns det en plikt att dö? Harris, J. Överlevnadslotteriet. Philosophy, Rachels, J. Aktiv och passiv dödshjälp. The New England Journal of Medicine, En lösning på detta problem kan vara att de närmaste vårdnadshavarna ges tillstånd och rätt att fatta beslut om livet för patienten som inte kan kommunicera eller uttrycka sin önskan. Den vårdnadshavare som bör vara ansvarig för att fatta detta beslut bör vara den som kommer att ha direkta konsekvenser av patientens död.


Även om få av länderna har legaliserat denna fråga och har gett patienten rätt att bestämma om han ville leva mer eller inte, men det finns fortfarande kampanjer i de länderna som inte stöder hur patienter ska få döden och som också övervägs ett annat sätt att begå självmord. Samhällen tror att om rätten legaliseras kommer det att ge läkarna rätt... Referens Gastmans C. Utveckling och kommunikation av skriftliga etiska policyer om dödshjälp på katolska sjukhus och vårdhem i Belgien Flandern, Centrum för biomedicinsk etik och juridik, Medicinska fakulteten, Leuvens katolska universitet, Belgien. Vol 63, nummer 1.


En effekt av kommunikation på medicinskt beslutsfattande: ansvarsskyldighet och den medicinskt inducerade döden av Paul Mills. Vol 22, nummer 1, s. Hur hanterar sjukhusen eutanasiförfrågningar i Flandern, Belgien? En innehållsanalys av policydokument. Dö med värdighet -- fallet för val i livets slutskede, Australian Nursing Journal, vol. Etiska frågor inom hälso- och sjukvården Dödshjälp Dödshjälp benämns också som "barmhärtighetsmord", innebär att man konstaterar att det finns en dödssjuk patient på dödsbädden på grund av en livshotande sjukdom. I grund och botten bestämmer sig en annan individ för att avsluta patientens existens med flera metoder, som att använda en dödlig injektionsdos. Patienterna kan välja dödshjälp frivillig, avvisa med hjälp av ofrivillig dödshjälp, eller kan vara oförmögna att svara, beroende på deras neurala funktion.


Det görs utan samtycke från patienten frivilligt. Eftersom dödshjälp dikterar auktoritet över en individs liv, tilldelar den också denna auktoritet till en individ att agera som en agent för döden American Nurses Association, Eutanasi är ett ord hämtat från det grekiska språket, två ord huvudsakligen, "eu" och "thanatos" ' som betyder 'god död'. I motsats till att bli dömd till en plågsam död, ger dödshjälp en bättre möjlighet att befria en person från hans... Ebrahimi, N. Etiken kring dödshjälp. Australian Medical Student Journal. Etiskt dilemma för professionella sjuksköterskor i abortfråga. Det var samma koncept som började införa hårda diskriminerande taktiker mot homosexuella. Faktum är att, i en ytterst ironisk vändning som refererar till nazistisk sadism, dokumenterades behandlingen av homosexuella ofta överträffa i dess övergrepp men också i dess sexuella manipulation, denna grupp.


Särskilt mottagare av övergrepp i koncentrationslägren gjorde homosexuella sig skyldiga till ett brott mot Tyskland i deras enkla tillstånd, även om denna diskriminering inte vidarebefordrades till tyska SS-vakter och andra nazister som notoriskt dokumenterats ha sodomiserat och sexuellt utnyttjat homosexuella interner. Förutom att de förflyttades till koncentrations- och dödsläger, utsattes homosexuella för övergrepp av tyskarnas nazifierade medicinska samfund. För detta ändamål, "i , legaliserade en ny lag "tvångssterilisering, ofta i själva verket kastrering av homosexuella.


Tillsammans med epileptiker, schizofrena och andra "degenererade" höll de på att elimineras. Verk som citeras Laska, V. Kvinnor i motståndet och i förintelsen. Greenwood Press. Speigel Online. Ny utställning dokumenterar påtvingad prostitution i koncentrationsläger. Traditionell värderingskoalition TVC. Hitler riktade in sig på. John Steinbecks Morose Preoccupation John Steinbecks Of Mice and Men är en något märklig, överraskande läsning. Författaren väljer en mycket osannolik miljö, en gård som till övervägande del befolkas av hyrda händer, för en berättelse som till stor del bygger på uppfattningen om vänskap och dess otaliga tolkningar - och tillämpningar.


Men det finns en tydlig underström som vissa läsare kan tycka är störande som finns i några av de mest gripande föreställningarna om denna berättelse. Den underströmmen handlar om döden, den dygd som den västerländska civilisationen till synes hyllar över de flesta andra. En analys av några av de mer avgörande ögonblicken i den här romanen avslöjar att det i slutändan är ett sjukligt ögonblick där döden ses som det yttersta uttrycket för vänskap: som är mer än lite sur, minst sagt. Tematiskt är det svårt att särskilja de motiv av vänskap och död som är tätt sammanflätade i...


Detta hänvisar till det faktum att AMA "... tillåter tillbakadragande av vad den kallar extraordinära medel för att bevara liv" Sullivan, , p. Extraordinära medel hänvisar till "... alla de mediciner, behandlingar och operationer som inte kan erhållas utan överdrivna kostnader, smärta eller andra olägenheter, eller som, om de används, inte skulle ge ett rimligt hopp om nytta" Sullivan, , p. Den underförstådda avsikten är därför att göra så mycket som möjligt för att säkerställa livets fortsättning utan att främja lidande inför en hopplös situation. Om vi ​​tar hänsyn till denna punkt blir avsikten med AMA-dokumentet tydlig och de åsikter som achels antyder... Referenser Beslut nära livets slut: CEJA Report Jama, 16 , pp. Hastings Center Report, mars-april.


Kuhse H. Och sångaren P. Killing and Letting Die Publiceringsinformation tillhandahålls inte. Han menar att om samhället skulle tillåta dödssjuka att begå självmord, så skulle det vara ett litet steg att låta andra medlemmar av samhället – som handikappade – göra det också. Detta är inte ett helt trivialt argument av två skäl: för det första är det den ståndpunkt som majoriteten av den kristna högern har -- en mäktig politisk kraft i de obundna staterna; och för det andra, om vi accepterar hans princip att livet är värdefullt i sig, oavsett individens rättigheter över sin egen kropp, så borde vi vara benägna att tro att aktiv dödshjälp alltid är fel.


Ändå är Otremba villig att medge att passiv dödshjälp ibland kan vara tillåten; detta dock endast under förhållanden med extremt lidande och förestående död. I grunden är det en osäker moralisk position att hävda att varje mänskligt liv kräver samhällets aktiva bevarande. Otremba, och många andra,... Bibliografi Callahan, Daniel. Dworkin et al. London: McGraw-Hill. Pages, Emanuel, Ezekiel J. Internationell anti-eutanasi-arbetsgrupp. San Diego: Greenhaven Press. filmisk bild av Sabra som börjar med de tidiga sionistiska filmerna, genom det nationellt-heroiska läget, och slutar med den kritiska attityden från det sena s och s. Filmen Hill 24 Doesn't Answer är en av de första produkterna från israelisk film.


Det är tänkt att vara ett rörande porträtt av den nya judiska staten. Den dramatiserar det då nyligen genomförda frihetskriget. Filmen visar kriget som sammanför judar med olika bakgrund, alla förenade av behovet av att försvara Israel. Det nationella idealet om en stat som kunde triumfera mot alla odds och som var stark, både andligt och militärt, förmedlas av filmen genom den fysiska styrkan och beslutsamheten... Verk Citerade Avisar, Ilan. Charlie Ve'hetzi. Regisserad av Boaz Davidson. Regisserad av T. Smith, Anthony. Oxford, dödshjälp är ett känsloladdat debattämne, och det är lätt att tappa fakta ur sikte när folk pratar om att de vill ta livet av sig av någon anledning. De flesta människor som söker läkarassisterat självmord lider av terminala sjukdomar som orsakar dem en hel del smärta som inte kan kontrolleras ordentligt med mediciner.


För dessa individer föredras lindring av döden framför deras fortsatta lidande. Den etiska debatten om dödshjälp är dock färgad av årtusenden av mänskligt tänkande om livets värde och bibliska förbud mot självmord i någon form. Denna artikel undersöker argumenten till stöd för dödshjälp samt argument mot praxis för att fastställa fakta och för att tillhandahålla motivering till stöd för legalisering av dödshjälp. Inledning: Man kan säga att människor verkligen äger en sak: sina liv. Det finns dock lagar i de flesta länder som hindrar människor från att...


Referenser Keown, J. Eutanasi, etik och allmän ordning: Ett argument mot legalisering. Cambridge, England: Cambridge University Press. Marcoux, I. Förvirring mellan dödshjälp och andra beslut i livets slutskede. Canadian Journal of Public Health, 98 3 , Euthanasia in the Style of Plato Euthanasia -- a Moral Duty or a Moral Wrong? I antikens Grekland, Rom och Egypten var den allmänna uppfattningen för samhället att om en individ inte längre var intresserad av att fortsätta sin existens, hade samhället ingen rätt att se till att de förblir vid liv. Tanken på dödshjälp, eller att avsluta sitt liv för att lindra fysiskt eller psykiskt lidande, har alltså varit en ständig kontrovers i tusentals år. I modern tid, på s, fanns det organisationer som hjälpte till med medvetenhet och legalisering av frivilliga och assisterade självmord Hemlock Society, Voluntary Euthanasia Society.


Frågan blev mediafrenesi i slutet av talet med mediauppmärksamhet kring assisterat självmord - och fortsätter att förbli en omtvistad och debatterad fråga. Även om det inte finns något universellt svar för ämnet - ungefär som det finns olika protokoll för olika sjukdomar - är det tydligt att... I själva verket, säger han, är utmaningen med Downs syndrom inte ett dödligt tillstånd tillräckligt för att få föräldrar att avsluta sina barns liv, ett kontroversiellt påstående. Det finns inga direkta bevis som tyder på att detta är en åtgärd som vidtagits av många föräldrar. Styckena som följer påpekar att det finns en motsägelse i denna typ av tänkande från föräldrar, för om du hävdar att barnets liv är värt att bevara, bör nödvändigheten av en enkel operation inte hindra dig från att bevara det.


Många gånger förnekar han denna distinktion och kallar den "irrelevant" Rachels. Därefter tar han upp ett mer filosofiskt argument om etiken om huruvida "att döda någon är moraliskt värre än att låta någon dö" Rachels Han använder vidare dessa scenarier för att påpeka det moraliska problemet. …. Verk som citeras Rachels, James. Valfrihet omfattar rätten att dö och rätten att välja assisterat självmord. Ett äldre argument till förmån för assisterat självmord som nyligen har återuppstått med genomförandet av en nationell hälso- och sjukvårdsproposition skulle kunna kallas "ekonomiargumentet" som säger att kostnaderna för att hålla människor vid liv som ändå ska dö är oerhört höga, högre än nyttan som pengarna och energin för att upprätthålla livet ger.


Livet som förlängs i onödan är kostsamt för samhället och att pengar och de resurserna slösas bort och skulle kunna användas mer produktivt. I grund och botten, det sista vanliga argumentet som vi använde i ett antal juridiska och etiska situationer och i stort sett påstår att assisterat självmord redan utförs på många sjukhus, hospices och vårdhem av läkare och sjuksköterskor. Det är vettigt att formellt legalisera det så att folk inte behöver smyga... Referenser Block S. Patienten begär att påskynda döden. Utvärdering och ledning inom terminalvård. Archives of Internal Medicine, , -- Gomez, C. Reglering av dödsfall: dödshjälp och fallet med Nederländerna. New York: Maxwell McMillan. Kane, L. Läkare kämpar med tuffare dilemman än någonsin: Andra etiska frågor. Meier, D. En nationell undersökning av läkarassisterat självmord och dödshjälp i USA.


New England Journal of Medicine, , -- Många kulturstudier säger att Koranen föreskriver barmhärtighetsmord på kvinnor som inte har fått tillräckligt skydd och som som ett resultat av detta har blivit våldtagna. Faktum är att muslimska länder har en oproportionerlig mängd hedersmord; Ändå bör detta förstås som ett kulturellt fenomen eftersom skrifterna och utövandet av Koranen inte dikterar eller specifikt anger förslaget att kvinnor ska dö till följd av att de blivit överfallna. elativism och förståelse av de sociologiska skillnaderna mellan kvinnor i USA och kvinnor i islam Efter den 11 september och terroristattackerna på World Trade Center i New York City av Osaama Bin Laden och hans avkomma, en kulturrelativistisk inställning som grundar sig på att förstå Islamisk världsbild blev under attack och som samhälle har vi skapat mindre förståelse,...


Referenser Ahmed, a. Levande islam: från Samarkand till Stornoway. New York: Fakta på filen. Ashraf, S. Krossande illusioner: västerländska föreställningar om muslimska kvinnor. Stanford Boothe-priset för excellens i skrivande. Hämtad från Questia. Brandt, R. HALDANE "Some Enemies of Science" J. Haldane Vivisektionsdebatten: J. Haldanes "Some enemies of science" Vivisektionsdebatten är gammal. Så tidigt som vetenskapsmannen J. Haldane försvarade rigoröst bruket av vivisektion mot dess tidigaste belackare, och hävdade att till och med måttlig statlig reglering av vetenskapligt beteende för att skydda djurens rättigheter var hycklande, med tanke på hur djur behandlades på andra sfärer av mänskligt liv. Däremot belyser David Suzukis essä "The pain of animals" djurförsökens centrala paradox.


Å ena sidan är djurförsök bara användbara på grund av våra biologiska likheter med djur. Å andra sidan hävdar vi vår rätt att utnyttja djur baserat på våra inneboende skillnader från dem. Intelligensen hos djur som schimpansen är analog med ett tvåårigt barn och ändå rättfärdigar vi genom logiskt grepp att använda schimpanser i laboratoriet genom att kalla dem... Referenser Haldane, J. Några vetenskapens fiender. The Nelson Introduction to Literature 2nd Ed. Toronto: Thomson Nelson. Suzuki, David. Djurens smärta. alking on ater: filmtolkning Huvudpersonen Eyal i filmen alking on ater är medlem i Israels underrättelsetjänst, Mossad. Detta kommuniceras i filmens första scen, som skildrar en till synes vanlig familj i en båt.


Plötsligt dödar Eyal familjefadern med en dödlig injektion. Publiken är omedelbart benägen att inte tycka om Eyal, tills de upptäcker att han faktiskt kämpar för det godas krafter. I nästa scen får tittaren veta att Eyal funderar på att lämna underrättelsetjänsten. Detta avslöjas när han ses få sitt nästa uppdrag: att döda en åldrad nazistisk krigsförbrytare som fortfarande är på fri fot. Eyal vet att många av hans förfäder dog i Förintelsen. obert Latimer Falletik Fallet obert Latimer beskriver den tragiska situationen för en pappa som tar hand om ett gravt handikappat barn som pressats till bristningsgränsen.


Efter att ha bevittnat lidandet av sin dotter Tracy genom många invasiva och minimalt effektiva procedurer, bestämde sig Latimer så småningom för att ta sitt barns liv Eckstein. För att göra det dömdes han för mord och även om fallet prövades i , presenterar det fortfarande ett antal oroande etiska utmaningar för medicinska etiker idag. Ur en deontologisk eller kantiansk synvinkel, eller föreställningen att man måste bete sig som om man sätter en moralisk lag för alla tider, är Latimers handlingar omoraliska om det antas att avsiktligt dödande alltid är fel, särskilt av en funktionshindrad person som är inte i full besittning av sin förmåga att avgöra om han eller hon är lycklig eller inte.


En Kantian skulle ställa frågan -- om... Referenser Eckstein, C. Tracy Lynn Latimer: Bättre död? Teori om sociala kontrakt. htm Teoretiska ansatser. Penn State. Dödshjälp Förutom rasism, politiska och filosofiska ideologier och abort är dödshjälp en av de främsta frågorna som delar människor i USA och resten av världen. Vissa anser dödshjälp som barmhärtighetsmord. Andra kallar det helt enkelt dödande. Det är att ta sitt eget liv när ett medicinskt tillstånd eller en sjukdom blir outhärdlig i form av fysiska eller känslomässiga manifestationer. Dödshjälp kallas också för Läkarassisterat självmord. Det politiska hetsandet och religionernas roll grumlar hela frågan om dödshjälp.


Hippokratiska eden blir också en fotboll som kastas runt med övergivenhet. Hur bokstavligt kan "läkare först, gör ingen skada" tas. När de senaste krigen, Irak- och Afghanistankriget inträffade, publicerades flera artiklar om just denna fråga om barmhärtighetsmord. Först och främst ser vi de olika sidorna av frågan, som är relaterad till barmhärtighetsmord, dödshjälp är ett sådant ord som används starkt. Barmhärtighetsmord är ett beslut som många människor står inför idag. Genom åren har det förekommit fall inom militären med just den här frågan, och fall som rör andra människor. Vissa av dessa fall som kommer upp mycket involverar militär personal i andra länder. Ett ögonblick skulle vara en militär person som skjuter ett barn på grund av att de drabbats av en IED-bomb.


Militären dödar pojken för att rädda pojken ur hans elände eftersom barnet långsamt dör. När militären återvänder till USA får han domstolen. En berättelse i tidningen handlade om en sergeant i de väpnade styrkorna som dödade en irakisk tonåring på grund av att tonåringen brändes levande i en buss, han var bortom hjälpstadiet och skrek att sergeanten tyckte synd om och satte tonåringen ur sitt elände. Är vad militären gjorde okej? Vi kan fråga oss själva vad vi som människor anser är försvarligt? Vad tror vi är etiskt? Tror vi att vi kan spela Gud, som ska leva och vem som ska dö? När vi tittar på denna fråga ser vi fler fall inte bara i Amerika utan i många andra länder.


Amerikaner ser detta som oetiskt, särskilt om detta görs mot en civil även under omständigheterna. Enligt militären finns det uppföranderegler man måste följa när man befinner sig på främmande mark. Att följa uppföranderegler innebär att militärsoldater är ansvariga där de döms till domstol när de återvänder till USA. Dessa fall har pågått mycket, särskilt genom kriget i Irak och Afghanistan. Det första perspektivet på barmhärtighetsdöd är att barmhärtighetsdöd inte är försvarligt av någon anledning. Om vi ​​tittar på detta perspektiv ser vi att allt liv är värdefullt och vi har inte rätt som människor att välja vem som lever och vem som dör.


När någon hanterar situationer enligt döden, tror folk att våra älskade inte har rätt att fatta livsavslutande beslut för individen. Vi ser att detta kan påverka beslutet att döda individen, vilket är ett oetiskt skäl. Vi ser också under militära omständigheter att dödande av en civil under ovannämnda omständigheter är oetiskt eftersom medborgare från det landet kan ta det som att amerikaner vill döda människor. Läkare hålls till höga standarder och i sina yrken antas de rädda liv till varje pris och göra allt i deras förmåga för att hålla sina patienter vid liv. Om en läkare låter en patient dö, kommer den handlingen att ifrågasätta deras medicinska praxis.


Så vi ser att detta perspektiv på barmhärtighetsdöd är oförsvarligt. Vi ser detta som en mycket bra poäng, ingen kan spela Gud efter vem som ska leva och vem som ska dö. Det andra perspektivet vi ser är att Mercy-mord är försvarligt. Vi ser att barmhärtighetsdöd är nödvändigt i vissa fall. Sådana fall är livshotande sjukdomar som får individen att utstå fruktansvärda smärtor. Det är då barmhärtighetsmord bör legaliseras för legitima omständigheter. Många människor har diagnostiserats med cancer i steg fyra och har varit på sjukhus i månader i väntan på ett mirakel, ett tecken på hopp i deras mörka timmar. Många människor har haft tumörer, blodsjukdomar och många andra former av obotliga kroppssjukdomar.


Andra är olyckliga och dör yngre men så här är livet, när ett liv tar slut börjar ett annat ordspråk. Hur länge måste en älskad vänta liggande i en säng hjälplös i olidlig smärta? Ingen gillar smärta eller vill utstå smärta på någon nivå. Även om människor har individuella friheter och rättigheter, har ingen människa rätt över sitt liv. En individ med vänner och familjemedlemmar kan inte göra anspråk på att ha den absoluta rätten över sitt liv. Våra vänner och familjemedlemmar är också intressenter i våra liv, och de har rätt över våra beslut.


I vissa samhällen, som afrikanska samhällen, är det bättre att ha en patient i vilket tillstånd som helst än att ha en död person. Familjemedlemmar kommer att föredra att ha en sjuk person i huset i stället för att ha minnen av den älskade Rachels. Debatten om dödshjälp är viktig eftersom ingen grupp är villig att acceptera den motsatta gruppens åsikter. Sammanfattningsvis bygger dödshjälp på två frågor, en av dem är individuell rätt och den andra är undvikande av smärta och lidande. Ur en personlig synvinkel bör dödshjälp inte legaliseras eftersom det är oetiskt. I de flesta länder i väst är dödshjälp lagligt vilket innebär att det utövas utan restriktioner. Livet bör alltid respekteras, och alla försök att avsluta det bör motstås.


Som argumenterats av vissa motståndare till dödshjälp, kan ett botemedel upptäckas i framtiden. Dessutom kan ett mirakel hända på vägen eftersom många människor har blivit botade på ett mirakulöst sätt. För läkare är deras roll att skydda livet men inte att avsluta det. Därför bör dödshjälp aldrig tillåtas på sjukhus. De som hittas diskutera det bör åtalas i domstolen. Att tillåta dödshjälp i samhället kommer att vara att respektera mänskligt liv. Mannes, Marya. rätten till liv. Nitschke, Philip. The Peaceful Pill Handbook. New York: Exit International Press, Rachels, James. Livets slut: dödshjälp och moral. Oxford: Oxford University Press, Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig?


certifierade skribenter online. Euthanasia Mercy Killing. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats om Euthanasia Mercy Killing specifikt för dig! Den här uppsatsen om Euthanasia Mercy Killing skrevs och skickades in av din studiekamrat.

No comments:

Post a Comment