Friday, February 11, 2022

Citera en uppsats

Citera en uppsats



Om du skriver en forskningsuppsats, oavsett om du är student eller professionell forskare, kanske du vill använda en uppsats som källa. När författaren är en organisation, vänd inte om ordningen på orden. Utgivningsstad, utgivare, publiceringsdatum, citera en uppsats. Referenssidan är bara en del av arbetet. Citera en uppsats Inverkan av produktkvalitet som minskar händelser på värdet av varumärkeskapital: bevis från flygbolagskrascher och Tylenolförgiftningarna. Trädgårdsmästare, Chauncy, et al.





MLA-formateringsguide



Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om eller omdistribueras citera en uppsats tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. MLA Modern Language Association-stil används oftast för att skriva uppsatser och citera källor inom liberal arts och humaniora. Denna resurs, uppdaterad för att återspegla MLA Handbook 9:e upplagan. Den 8:e upplagan av MLA-handboken belyser principer över föreskrivande praxis. I huvudsak kommer en författare att behöva notera primära element i varje källa, såsom författare, titel, etc.


och sedan sortera dem i ett allmänt format. Behållarens titel listar inte behållare för fristående böcker, t.ex. romanerAndra bidragsgivare översättare eller redaktörerVersion editionNumber vol. De citera en uppsats formuläret för ett bokcitat är:. Efternamn förnamn. Bokens titel. Utgivningsstad, utgivare, publiceringsdatum. När en bok har två författare, beställ författarna på samma sätt som de presenteras i boken. Börja med att lista förnamnet som står på boken i efternamn, citera en uppsats, förnamnsformat; efterföljande författarnamn visas i normal ordning förnamn efternamn format.


Gillespie, Paula och Neal Lerner. Allyn och Bacon-guiden till kamrathandledning. Allyn och Bacon, om det finns tre eller fler författare, lista bara den första författaren följt av frasen et al. Latin för "och andra" i stället för de efterföljande författarnas namn. Wysocki, Anne Frances, et al. Att skriva nya medier: teori och tillämpningar för att utöka undervisningen i komposition. Utah State UP, citera en uppsats Lista fungerar alfabetiskt efter titel. Kom ihåg att ignorera artiklar som A, An och The. För varje efterföljande inlägg av samma författare, använd tre bindestreck och en punkt.


Åttiotalets filmer: En social historia. Southern Illinois UP, En företagsförfattare kan inkludera en kommission, en kommitté, en statlig myndighet eller en grupp som inte identifierar enskilda medlemmar på titelsidan. American Allergy Association, citera en uppsats. Allergier hos barn. Random House, när författaren och utgivaren är samma, hoppa över författaren och ange titeln först. Ange sedan företagsförfattaren endast som utgivare. Lista efter bokens titel. Inkludera dessa poster i alfabetisk ordning precis som du skulle göra med verk som innehåller ett författarnamn. Till exempel kan följande post visas mellan poster av verk skrivna av Dean, Shaun och Forsythe, Jonathan, citera en uppsats.


Kom ihåg att för en parentes i en bok utan författare, bör du ange namnet på verket i signalfrasen och sidnumret inom parentes. Du kan också använda en citera en uppsats version av bokens titel tillsammans med sidnumret. För mer information se avsnittet In-text Citations för tryckta källor med ingen känd författare i In-text Citations: The Basics. Om du vill betona verket snarare än översättaren, citera som du skulle göra vilken annan bok som helst. Foucault, Michel, citera en uppsats. Madness and Civilization: A History of Insanity in the Age of Reason. Översatt av Richard Howard, Vintage-Random House, Om du vill fokusera på översättningen, citera en uppsats, ange översättaren som författare.


Citera en uppsats att denna typ av citat är mindre vanligt och endast bör användas för uppsatser eller skrifter där översättning spelar en central roll. Howard, Richard, översättare. Av Michel Foucault, Vintage-Random House, Böcker kan komma att publiceras på nytt på grund av popularitet utan att bli en ny upplaga, citera en uppsats. Nya utgåvor är vanligtvis revisioner av originalverket. För böcker som ursprungligen kom ut vid ett tidigare datum och som har återutgivits vid ett senare tillfälle, infoga det ursprungliga publiceringsdatumet före publiceringsinformationen.


För citera en uppsats som är nya utgåvor i. skiljer sig från den första eller andra utgåvor av boken, se An Edition of a Book nedan. Det finns två typer av upplagor inom bokutgivning: en bok som har publicerats mer än en gång i olika upplagor och en bok som är förberedd av någon annan än författaren, vanligtvis en redaktör. Crowley, Sharon och Debra Hawhee. Forntida retorik för samtida studenter. Citera boken som du brukar, men lägg till redaktören efteråt citera en uppsats titel med etiketten "redigerad av. Bronte, Charlotte. Jane Eyre, redigerad av Margaret Smith, Oxford UP, Observera att formatet för att citera källor med viktiga bidragsgivare med redaktörsliknande roller följer samma grundläggande mall:.


Slutligen, i händelse av att källan innehåller en bidragsgivare som inte kan beskrivas med ett förflutet verb och ordet "av" e. För att citera hela antologin eller samlingen, lista efter redaktörer följt av ett kommatecken och "redigerare" eller, för flera redaktörer, "redaktörer. Om du citerar ett visst stycke i en antologi eller samling citera en uppsats commonsee A Work in citera en uppsats Antologi, referens eller samling nedan. Hill, citera en uppsats, Charles A. Definiera visuell retorik. Lawrence Erlbaum Associates, Peterson, Nancy J. Toni Morrison: Kritiska och teoretiska tillvägagångssätt. Johns Hopkins UP, Works kan innehålla en uppsats i en redigerad samling eller antologi, eller ett kapitel i en bok.


Den grundläggande formen för denna typ av citat är följande:. Efternamn, Första citera en uppsats. Harris, Muriel. Citera en uppsats, Gunnar. Anmärkning om korsreferenser till flera objekt från en antologi: Om du citerar mer än en uppsats från samma redigerade samling, indikerar MLA att du kan korsreferens i din lista med citerade verk för att undvika att skriva ut publiceringsinformationen för varje separat uppsats. Du bör överväga detta alternativ om du har flera referenser från en enda text. För att göra det, inkludera en separat post för hela samlingen listad med redaktörens namn enligt nedan:. Rose, Shirley K och Irwin Weiser, redaktörer. Skrivprogramsadministratören som forskare. Heinemann, Sedan, för varje enskild uppsats från samlingen, lista författarens namn i efternamn, förnamnsformat, titeln på uppsatsen, redaktörens efternamn och sidintervallet:, citera en uppsats.


L'Eplattenier, Barbara. Peeples, Tim, citera en uppsats. Observera: När du korsrefererar objekt i listan över citerade verk, bör alfabetisk ordning bibehållas för hela listan. Burns, Robert. Kincaid, Jamaica. Om det specifika litterära verket är en del av författarens egen samling har alla verk samma författare så finns det ingen redaktör att referera till:. Whitman, Walt. Citera en uppsats, Angela. För poster i uppslagsverk, ordböcker och andra uppslagsverk, citera postens namn som du skulle göra med alla andra verk i en samling, men inkludera inte förlagets information. Om referensboken är organiserad i alfabetisk ordning, som de flesta är, skriv inte upp volymen eller sidnumret för artikeln eller artikeln.


När du bara citerar en volym av ett verk med flera volymer, citera en uppsats, inkludera volymnumret efter verkets titel, eller efter verkets redaktör eller översättare. Institutio Oratoria. Översatt av H. Butler, vol. När man citerar mer än en citera en uppsats av ett verk med flera volymer, ange det totala antalet volymer i verket.





familjeintroduktionsuppsats



Placera författarens namn först i din referenslista. Metod 3 av 3: Chicago Ladda ner artikel. Börja din bibliografipost med namnet på författaren till uppsatsen. Hur man citerar referenser i MLA-format. Citera onlinekällor. Inkludera författarens namn, sidans titel inom dubbla citattecken, webbplatsens titel i kursiv stil, förlagets information och publiceringsdatum, datumet då du fick tillgång till materialet och webbadressen till webbplatsen. Hur man citerar referenser i MLA-formatet The Classroom com Citerar källor i en uppsats 28 april, 4K-visningar. com Hur man citerar MLA-format webbplats, bok, artikel, etc. Dec 9, com How to Reference in an Essay 3 Simple Tips Mar 9, Visa alla. Författare: John Coogan Publiceringsår: Författare: Chris Chan Publiceringsår: Sökningar relaterade till Hur citerar du en källa i en uppsats?


folk söker även efter. Hur citerar man en källa i en uppsats? citera en källa mla. apa-citat. citera en källa uggla. citera en källa apa. citeringsmaskin. Producent, P. Publiceringsdatum. Titel på film [film]. Ursprungsland: Studio eller distributör. Författare, W. Datum för sändning eller upphovsrätt. Sändningens titel [ TV-sändning eller TV-serie ]. Producent Producent. Stad, ursprungsland: Studio eller distributör. Referenssidan är bara en del av arbetet. Nu måste du också inkludera ett citat i texten i APA-format. Varje gång du citerar direkt, parafraserar eller på annat sätt hänvisar till en källa på din referenssida, infoga ett citat i texten. Hur du infogar en citat i texten kan variera.


Hur du formaterar citatet i texten beror också på faktorer som antalet författare eller om det finns en författare överhuvudtaget. Det finns flera sätt att använda ett internt citat för parafraserat material. Om du parafraserar eller bara refererar utan en direkt offert behöver du inte inkludera ett sidnummer. Riset som växer på de södra sluttningarna av Mount Agung är generellt sett av bättre kvalitet än riset som växer på de norra sluttningarna Wayan, Enligt Wayan är riset som växer på Mount Agungs södra sluttningar generellt sett av bättre kvalitet än riset som växer på de norra sluttningarna.


Wayan hävdar att riset som växer på de södra sluttningarna av Mount Agung i allmänhet är av bättre kvalitet än riset som växer på de norra sluttningarna. Notera hur alla ovanstående uppnår exakt samma mål. Den enda skillnaden är hur du strukturerar det omskrivna materialet för att införliva den parentetiska hänvisningen i texten. Det kan vara en bra idé att öva på alla sätt du kan inkludera ett citat i texten för att göra din uppsats lättare att läsa och även mer sofistikerad. Till skillnad från parafraserade citat i din uppsats, måste du inkludera det exakta sidnumret när du citerar direkt från texten.


Enligt Crosby, Stills och Nash måste du älska den du är med innan du kan bli riktigt lycklig. Personlig kommunikation, som personliga e-postmeddelanden eller telefonsamtal som utbyts mellan dig och en källa, måste citeras i din uppsats. Personlig kommunikation behöver dock inte ges en separat post i referenslistan. Wiggins, personlig kommunikation, 12 januari, Wiggins hävdade att taket brann men att vi inte behövde någon personlig kommunikation med vatten, 12 januari, För mer detaljerade instruktioner om hur man använder APA-format för att citera källor i din uppsats eller terminsuppsats, se Purdue University Online Writing Lab OWL eller ännu bättre, använd den senaste versionen av den officiella APA-stilguiden.


I MLA-format kallas din referenslista för Works Cited-sidan. Den inkluderar varje källa du citerade i din uppsats eller terminsuppsats. Om det inte finns någon författare, arkivera enligt titeln. MLA har nyligen ändrat sina regler för hur man formaterar källor på sidan Works Cited. Vänligen konsultera den senaste MLA-guiden och din instruktör om det föredragna formatet för din uppsats. För mer detaljerade instruktioner om hur du använder MLA-format för att citera källor i din uppsats eller terminsuppsats, se Purdue University Online Writing Lab OWL för hjälp eller till den senaste versionen av den officiella MLA-stilguiden. Du kan välja att ta med utgivningsstad om boken visar att det kan finnas många olika upplagor. Likaså är böcker utan författare listade i alfabetisk ordning enligt titeln.


Alla efterföljande namn skrivs dock på vanligt sätt med förnamn och efternamn. Historiska klyftor i social klass bland bantufolket. Harvard University Press, Blakely, Anna. Det finns många olika digitala eller elektroniska källor du kan citera i din uppsats och inkludera på sidan Works Cited. För de flesta elektroniska källor kan du använda följande format, som liknar alla andra källor som citeras med inkludering av datum för åtkomst och DOI eller annan permalänk. Publiceringsdatum. Tillträde på datum. Öppnade 21 januari, The Purdue OWL Family of Sites. The Writing Lab och OWL på Purdue och Purdue U, , owl.


Tillträde 23 apr. Du måste inkludera ett bidrag för en personlig intervju eller distansintervju, t.ex. via telefon eller e-post på Works Cited-sidan, när du använder MLA-format. Matrisen. Regisserad av Lana Wachowski och Lilly Wachowski som Wachowski Brothers , Warner Brothers, När du citerar eller parafraserar från en källa i MLA-format i din uppsats eller terminsuppsats måste du ange ett korrekt citat. Yeleni och Davis hånar hur vissa forskare fördunklar sanningen när de diskuterar paleontologi Vissa forskare fördunklar sanningen när de diskuterar paleontologi, enligt Yeleni och Davis Gardener, Chauncy, et al.


När du citerar flera verk av samma författare, särskilj dem i textens brödtext med deras titel. Använd en kort form av titeln när titeln är lång. Tyvärr är sättet som fotnoterna är formaterade på helt annorlunda än det sätt som bibliografiposterna är formaterade när man använder Chicago Style. När du använder Chicago-stil, låt det ta lite tid att förbereda fotnoterna i rätt formatering. I Chicago-stil är det acceptabelt att använda parenteser i texten istället för fotnoter eller slutnoter; om du föredrar att använda citat i text, rådgör med din instruktör, läsare eller redaktör. Eftersom den delar nästan alla element gemensamt med Kate L.


Turabian's Manual for Writers of Research Papers, Theses and Dissertations, termerna Chicago style och Turabian style används omväxlande. För de senaste uppdateringarna om att formatera dina papper i Chicago Style, se direkt till Chicago Manual of Style Online guide. För den första fotnoten eller slutnoten skriver du den långa versionen av citatet. För ytterligare fotnoter eller slutnoter som hänvisar till samma källa, använd den förkortade eller förkortade versionen. Saline, Jack och Timothy Johnson. En stor bok om salt. Los Angeles: University of California Press, Jack Saline och Timothy Johnson. Los Angeles: University of California Press, , Ibland måste du citera ett specifikt kapitel i en bok.


Detta gäller särskilt när boken är en sammanställning av essäer, där varje kapitel har en annan författare. Svart Ta en titt på några fler exempel på MLA-citat i text med deras respektive referensposter. Den 1 oktober blev Hanoi Vietnam ledare på listan över städer med de högsta nivåerna av luftföroreningar. Smith 3. Smith, Thomas. Spencer 5. Spencer, Laura. För att återställa rörelsen av qi-energi, agerar läkaren på vissa akupunkturpunkter - områden där meridianerna kommer närmast kroppens yta. Turnbull 5. Turnbull, Katarina. Byggandet av Okayamas slottskomplex slutfördes i , och slottet fungerade som bostad för lokala daimyo feodalherrar under hela Edo-perioden XVII-XIX-talet.


Gilliam 2. Gilliam, Szymon. Forskning om sociala nätverk vid lärosäten fokuserar vanligtvis på en av de två huvudgrupperna av deltagare — lärare eller studenter. Kent 8. Kent, Oscar. Denna stil är den vanligaste inom hälso- och socialvetenskaperna. Kom ihåg att inkludera alla artiklar du använde i referenserna i slutet av din uppsats. Jämfört med MLA är APA-stilen lite mer komplicerad och kräver att författaren specificerar fler detaljer. Enligt Smith måste du vara medveten om citeringsregler för att undvika plagiat i din uppsats. Du måste lära dig att citera ordentligt i din uppsats för att undvika plagiatrelaterade problem Smith, , s.


Till exempel:. Nämn alla författare första gången du citerar dem.

No comments:

Post a Comment